Bobi doboară recordul Guinness World Record pentru cel mai bătrân câine din toate timpurile

Un câine portughez în vârstă de 30 de ani a fost desemnat de Guinness World Records drept cel mai bătrân câine din lume - depăşind un record care a rezistat un secol, scrie BBC.

2429 afișări
Imaginea articolului Bobi doboară recordul Guinness World Record pentru cel mai bătrân câine din toate timpurile

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură - o rasă care are o speranţă medie de viaţă de 12-14 ani.

Vestea vine la doar două săptămâni după ce Spike Chihuahua, în vârstă de 23 de ani, a fost desemnat cel mai bătrân câine în viaţă.

Precedentul cel mai bătrân câine din istorie a fost Bluey din Australia, care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani şi cinci luni.

La 1 februarie, Bobi a împlinit 30 de ani şi 226 de zile.

Acest lucru a fost validat de baza de date a guvernului portughez privind animalele de companie, care este gestionată de Uniunea Naţională a Veterinarilor, potrivit Guinness World Records.

El a trăit toată viaţa alături de familia Costa în satul Conqueiros, în apropiere de coasta de vest a Portugaliei.

Leonel Costa, care avea atunci opt ani, a declarat că părinţii săi aveau prea multe animale şi au fost nevoiţi să eutanasieze căţeii, însă Bobi a scăpat.

Leonel şi fraţii săi au ţinut secretă existenţa câinelui faţă de părinţii lor, până când acesta a fost descoperit în cele din urmă şi a devenit parte din familie, care îl hrăneşte cu aceeaşi mâncare pe care o consumă şi ei.

"Între o conservă de hrană pentru animale şi o bucată de carne, Bobi nu ezită şi alege mâncarea noastră", a declarat Costa.

În afară de o sperietură în 2018, când a fost spitalizat după ce s-a prăbuşit brusc din cauza unor dificultăţi de respiraţie, Costa spune că Bobi s-a bucurat de o viaţă relativ lipsită de probleme şi crede că secretul longevităţii sale este "mediul calm şi liniştit" în care trăieşte.

Mama lui Bobi a trăit până la vârsta de 18 ani.

Cu toate acestea, timpul şi-a pus amprenta asupra lui Bobi, care acum are probleme de mers şi o vedere tot mai slabă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici