Bono, solistul trupei U2, a ieşit din convalescenţă

Bono, solistul trupei U2, a anunţat într-o înregistrare video că a ieşit din convalescenţa impusă de operaţia la spate pe care a suportat-o în luna mai, la Munchen (Germania), şi s-a scuzat faţă de fanii care vor trebui să aştepte încă un an pentru a vedea formaţia cântând în America de Nord.

116 afișări
Imaginea articolului Bono, solistul trupei U2, a ieşit din convalescenţă

Bono, solistul trupei U2, a ieşit din convalescenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest mesaj video, postat miercuri pe site-ul trupei U2, toboşarul Larry Mullen Jr., basistul Adam Clayton şi chitaristul The Edge declară, în glumă, că au organizat audiţii pentru a găsi un nou solist, însă nu au putut găsi pe nimeni capabil să-l înlocuiască pe celebrul Bono, în vârstă de 50 de ani, un adevărat simbol al formaţiei încă din 1976, informează accesshollywood.com.

Arătând odihnit şi purtând o pereche de ochelari de soare cu lentile roşii, Bono a declarat la rândul său: "Pot să stau jos. Pot să stau în picioare. Pot să mă şi mişc puţin prin cameră. Mă simt puternic şi încrezător. Sunt pregătit - am fost «reconstruit» de ingineria germană, chiar mai bine decât eram înainte, după cum mi s-a spus - şi voi fi bine pregătit din punct de vedere fizic, vara viitoare, pentru concertele noastre din America de Nord".

Bono nu a explicat nici de această dată cum s-a lovit la spate, medicii germani declarând în luna mai că muzicianul irlandez suferea de o paralizie parţială. Acest incident a obligat trupa U2 să îşi amâne toate cele 16 concerte, toate sold-out, programate în această vară în America de Nord. Toate aceste concerte au fost reprogramate pentru lunile mai şi iunie 2011, biletele originale rămânând valabile.

"Am vrut să-mi cer iertare pentru toate neplăcerile cauzate de această accidentare a mea faţă de toţi aceia care au cumpărat bilete, au făcut rezervări la hoteluri şi şi-au cumpărat bilete de avion. Este o afacere foarte mare. Oamenii fac eforturi mari pentru a cumpăra bilete la concertele susţinute de U2, iar noi nu luăm de-a gata aceste lucruri. Vă mulţumesc că aţi rămas alături de noi într-un moment în care aveam nevoie de sprijinul vostru", a explicat solistul.

Cântăreţul irlandez a declarat cu această ocazie că accidentarea, intervenţia chirurgicală şi convalescenţa nu au reprezentat deloc o perioadă amuzantă: "Accidentarea a fost destul de serioasă. Însă, atunci când dispui de mult timp pentru a admira tavanul, ai şi anumite avantaje - o anumită doză de lenevie impusă". Bono a spus că a folosit această perioadă de convalescenţă pentru a compune cântece noi.

"360° Tour" susţinut de grupul U2 în 2009 a fost cel mai profitabil turneu din acel an, cu încasări de peste 300 de milioane de dolari. Paul McGuinness, managerul trupei U2, a declarat că uriaşul turneu al trupei irlandeze, ce beneficiază de o punere în scenă spectaculoasă şi de mijloace tehnice impresionante, nu a devenit încă profitabil pentru formaţie per general, deoarece costurile zilnice ale evenimentului se ridică la 750.000 de dolari.

Următorul concert al trupei U2 este programat pe 6 august în Italia, la Torino.

Trupa U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

Turneul mondial "360°" promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Potrivit specialiştilor, acest turneu este cel mai scump din istorie, însă strategia trupei irlandeze de mărire a capacităţii scenice, cu ajutorul unei uriaşe scene mobile rotative, o premieră în domeniu, a avut rezultatele scontate. Fiecare concert a generat încasări medii de 7 milioane de dolari, fiind urmărit, în medie, de aproape 70.000 de spectatori - un nou record în domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici