Căluţi de mare, peşti clovn, pisică de Amazon - la Aqua Expo din Parcul Herăstrău

Flora şi fauna de apă dulce, dar şi din mări sau recife pot fi admirate, începând cu 1 iunie, la noua expoziţie acvaristică, din zona Expoflora a Parcului Herăstrău, în acvariile dispuse în două pavilioane putând fi văzuţi rechini, căluţi de mare, peşti clovn, înger, fluture sau pisica de Amazon.

885 afișări
Imaginea articolului Căluţi de mare, peşti clovn, pisică de Amazon - la Aqua Expo din Parcul Herăstrău

Căluţi de mare, peşti clovn, pisică de Amazon - la Aqua Expo din Parcul Herăstrău (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, a inaugurat expoziţia acvaristică Aqua Expo Aquarium Reef. Pasionaţii de frumuseţea lumii acvatice vor putea admira începând cu 1 iunie 2012, cele două pavilioane din zona Expoflora a Parcului Herăstrău.

"Într-un decor ce redă habitate specifice, expoziţia permite descoperirea diversităţii biologice ridicate a arealelor geografice de pe tot globul prin prezenţa a peste 300 specii de peşti, o sută de specii de corali şi nevertebrate, şi a peste o sută de specii de plante acvatice expuse în diverse ipostaze şi relaţii ecologice", spune Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB).

Aqua Expo este dotată cu cele mai moderne instalaţii şi tehnologii cu o capacitate de stocare a apei de peste 50.000 de litri. Acvariile au fost concepute să ofere speciilor expuse şi condiţii de viaţă cât mai apropiate de cele din mediul natural.

Expoziţia este împărţită în două pavilioane cu tematică diferită: unul destinat acvariilor marine şi de recif, iar cel de-al doilea găzduind flora şi fauna de apă dulce. Astfel, este prezentată o colecţie de peşti spectaculoşi atât prin renume, cât şi prin comportament.

Printre acestea se află specii de rechini (Carcharinus melanopterus - Black Tip Reef Shark, Triaenodon obesus - White Tip Reef Shark, Heterodontus portusjacksoni - Port Jacksos Shark), murene (Enchelycore pardalis - Murena dragon, Murena Leopard), peşti înger (Pomacanthus species), peşti fluture (Chaetodon species), peşti clovn, caluţi de mare, recif de corali etc. Acvariile cu specii de peşti şi nevertebrate întâlnite în recifele de corali, amenajate într-un spaţiu public, constituie o premieră pentru Bucureşti.

Secţiunea de apă dulce va prezenta superbele exponate ale râurilor amazoniene (arrowana, pisica de amazon, piranha, discus, toxotes), ale Lacului Malawi (cichlidae africane), peşti asiatici şi multe alte specii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici