Cântăreaţa de bossa nova Eydie Gorme a murit la 84 de ani - VIDEO

Cântăreaţa de bossa nova Eydie Gorme, autoarea hitului "Blame It On The Bossa Nova", a murit la vârsta de 84 de ani, sâmbătă, în Las Vegas, după o lungă suferinţă, potrivit purtătorului de cuvânt al artistei.

406 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa de bossa nova Eydie Gorme a murit la 84 de ani - VIDEO

Cântăreaţa de bossa nova Eydie Gorme a murit

Eydie Gorme, născută Edith Gormezano, într-o familie de evrei vorbitori de limbă spaniolă, în New York, în 1928, a crescut vorbind atât engleza, cât şi spaniola, informează bbc.co.uk.

Cântăreaţa l-a cunoscut pe soţul ei, muzicianul Steve Lawrence, în 1953, pe platourile de filmare pentru o emisiune de televiziune găzduită de Steve Allen, de pe postul NBC, care, un an mai târziu, a devenit "The Tonight Show".

Cei doi s-au căsătorit în 1957.

Gorme a lansat mai multe hituri pe parcursul carierei - precum "Blame It On The Bossa Nova" (1963) -, atât alături de soţul ei, Steve Lawrence, cât şi ca artistă solo. Ea şi Lawrence au înregistrat mai multe piese în limba spaniolă, care au devenit hituri în America Latină.

Piesa cântată în duet cu soţul ei "We Got Us", lansată în 1960, le-a adus un premiu Grammy.

În afară de "Blame It On The Bossa Nova", Gorme a mai avut un mare succes, piesa în limba spaniolă "Amor", lansată în 1964 alături de formaţia mexicană Trio Los Panchos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici