Care sunt cele mai căutate produse în sezonul reducerilor de vară, de cumpărătorii online

Hainele de designer, pantofii eleganţi şi hainele pentru copii se numără printre produsele cele mai căutate în perioada reducerilor de vară, în magazinele online europene, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de PayPal.

809 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai căutate produse în sezonul reducerilor de vară, de cumpărătorii online

Care sunt cele mai căutate produse în sezonul reducerilor de vară, de cumpărătorii online (Imagine: Shutterstock)

Numărul celor interesaţi de achiziţiile online a crescut constant în ultimii câţiva ani, în special atunci când este vorba de discounturi, iar, din acest punct de vedere, sezonul reducerilor de vară este cel mai popular. Spre deosebire de calendarele magazinelor tradiţionale, cei care cumpără online nu trebuie să respecte date stricte sau programe de funcţionare când este vorba de reduceri şi nici să caute produsele pe care şi le doresc într-o ţară anume.

Oferte bune şi foarte bune sunt disponibile online pe tot parcursul anului, însă există şi perioade în care un cumpărător poate profita de ofertele disponibile în anumite regiuni ale lumii.

Sezonul reducerilor de vară debutează la sfârşitul lui mai în Statele Unite şi Marea Britanie şi durează, în întreaga lume, până în septembrie.

Conform comunicatului, Memorial Day şi Bank Holiday sunt adevărate festivaluri ale cumpărăturilor în Statele Unite şi Marea Britanie

Memorial Day (ultima zi de luni din mai) este zi liberă oficială şi momentul cel mai bun pentru mii de magazine americane pentru a tenta publicul cu discounturi de preţ de la 30% la 70%. În această perioadă, cele mai solicitate sunt site-urile unor magazine precum Saks Fifth Avenue, Bloomingdale's, J.Crew, Neiman Marcus şi Nine West. Acestea au reduceri de 50 - 60% şi în afara perioadelor menţionate, în secţiunea "sales".

Bank Holiday este varianta britanică a Memorial Day, zi în care britanicii nu pot rezista unei sesiuni de shopping, graţie ofertelor irezistibile oferite de magazine, inclusiv reduceri de preţ de până la 80%. Şi în Marea Britanie, cumpărătorii inspiraţi preferă ofertele şi achiziţiile online, scăpând astfel de aglomeraţie şi cozi.

În Europa, sezonul reducerilor începe în iunie şi se încheie la finele lui septembrie. Utilizatorii online preferă să cumpere din magazinele europene în perioada reducerilor de vara pantofi eleganţi şi haine pentru copii din Italia, haine la modă pentru tineri din Germania şi Olanda, parfumuri şi articole sport, dar şi haine de designer, cel mai adesea căutate în magazinele online franţuzeşti.

Pe de altă parte, pasionaţii de electronice au la dispoziţie cele mai importante discounturi atunci când vine vorba de achiziţii online. Şi obiectele de îmbrăcăminte se găsesc în magazinele online din străinătate la preţuri mai avantajoase în perioada de reduceri.

Consumatorii români, ca şi cei din restul Europei Centrale şi de Est, sunt din ce în ce mai conştienţi de drepturile pe care le au în conformitate cu regulile Uniunii Europene, inclusiv cu prevederile care menţionează ca orice produs cumpărat din Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda poate fi subiectul unei reclamaţii, în termen de doi ani de la data cumpărării, chiar şi atunci când achiziţia a fost făcută în sezonul de reduceri. În plus, numeroase magazine online acceptă, în limitele unui termen, returnarea produselor cumpărate.

De asemenea, este indicat pentru consumatori să folosească metode de plată sigure. Aplicaţia PayPal de shopping mobil a fost descărcată de 25 de milioane de ori anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici