Căsătoria prinţului Albert al II-lea de Monaco, devansată cu câteva zile

Căsătoria prinţului Albert al II-lea de Monaco cu logodnica sa sud-africană Charlene Wittstock va avea loc în zilele de 2 şi 3 iulie 2011, în loc de 8 şi 9 iulie, aşa cum se anunţase iniţial, potrivit unui comunicat al palatului princiar monegasc.

560 afișări
Imaginea articolului Căsătoria prinţului Albert al II-lea de Monaco, devansată cu câteva zile

Căsătoria prinţului Albert al II-lea de Monaco, devansată cu câteva zile

Această modificare are la bază două motive: pe de o parte, reuniunea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) la Durban, în perioada 5 - 9 iulie, iar pe de altă parte, dorinţa prinţului Albert al II-lea ca prima călătorie în străinătate a lui Charlene, după căsătorie, să fie una în Africa de Sud.

"Ţinând cont de faptul că reuniunea CIO va avea loc la Durban, între 5 şi 9 iulie, cuplul a dorit să fie alături de familia olimpică. Prinţul a dorit, totodată, ca primul voiaj în străinătate al viitoarei prinţese să fie în ţara ei de origine, Africa de Sud", se afirmă în comunicatul palatului princiar.

Prinţul Albert al II-lea, care a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă în competiţia de bob, este membru CIO din 1985.

Pe 23 iunie, palatul monegasc a anunţat logodna prinţului Albert al II-lea, în vârstă de 52 de ani, cu iubita sa sud-africană, Charlene Wittstock, în vârstă de 32 de ani.

Albert al II-lea, care i-a urmat tatălui său pe tronul principatului Monaco pe 12 iulie 2005, a cunoscut-o pe Charlene Wittstock în 2000, cu ocazia unui concurs de nataţie organizat la Monaco, unde aceasta s-a evidenţiat câştigând proba de 200 metri spate.

Cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Torino, în 2006, cei doi s-au afişat pentru prima oară împreună în public. Charlene Wittstock a apărut ulterior alături de prinţul Albert al II-lea de Monaco la diverse evenimente sportive şi culturale, precum celebrul Bal de la Rose care inaugurează în fiecare an sezonul estival monegasc, balul Crucii Roşii şi Marele Premiu de Formula 1 organizat în principat.

Charlene Wittstock, de naţionalitate sud-africană, s-a născut pe 25 ianuarie 1978, la Bulawayo, în Zimbabwe. Înainte de a se stabili în Monaco, Charlene Wittstock a fost educatoare şi campioană la nataţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici