"Castelul de vată": Cum arată Pamukkale, minunea din Patrimoniul UNESCO ce pare desprinsă dintr-o poveste - FOTO

Terasele naturale de la Pamukkale, din Turcia, supranumite "Castelul de vată" şi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, oferă o privelişte impresionantă prin acumulările de minerale lăsate de cursurile de apă.

14846 afișări
Imaginea articolului "Castelul de vată": Cum arată Pamukkale, minunea din Patrimoniul UNESCO ce pare desprinsă dintr-o poveste - FOTO

"Castelul de vată": Cum arată Pamukkale, minunea din Patrimoniul UNESCO ce pare desprinsă dintr-o poveste - FOTO (Imagine: Shutterstock)

Situată în provincia Denizli din sud-vestul Turciei, aşezarea naturală Pamukkale pare scoasă dintr-un basm, datorită peisajului format din păduri minerale, cascade pietrificate şi izvoare cu apă fierbinte în care se poate chiar înota, scrie huffingtonpost.com.

Oraşul antic greco-roman Hierapolis a fost construit pe vârful "castelului" alb, care are în total 2.700 de metri lungime, 600 de metri lăţime şi 160 de metri înălţime. Poate fi văzut şi de pe dealurile din partea opusă a văii, în oraşul Denizli, la 20 de kilometri depărtare.

Turismul este o industrie majoră în zona aşezării Pamukkale, oamenii fiind atraşi de piscinele ei timp de mii de ani. Începând cu mijlocul secolului 20, au fost construite hoteluri peste ruinele din Hierapolis, cauzând pagube considerabile. Când zona a fost declarată ca făcând parte din Patrimoniul Modial UNESCO, în 1988, hotelurile au fost demolate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici