Catherine Zeta-Jones, internată din nou într-o clinică specializată în tratarea tulburării bipolare

Actriţa galeză Catherine Zeta-Jones s-a internat, luni, din proprie iniţiativă, într-o clinică specializată în tratarea sindromului maniaco-depresiv (tulburare bipolară), a anunţat purtătorul de cuvânt al artistei.

9342 afișări
Imaginea articolului Catherine Zeta-Jones, internată din nou într-o clinică specializată în tratarea tulburării bipolare

Catherine Zeta-Jones, internată din nou într-o clinică specializată în tratarea tulburării bipolare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Catherine s-a internat, din iniţiativa ei, într-o clinică medicală", a declarat purtătoarea sa de cuvânt Sarah Fuller.

"Catherine a precizat deja, în trecut, că s-a angajat să urmeze tratamente, cu regularitate, pentru a-şi administra starea de sănătate într-o manieră optimă", a adăugat ea.

Potrivit site-ului TMZ.com, Catherine Zeta-Jones a început luni tratamentul, care va dura 30 de zile.

Sindromul maniaco-depresiv, cunoscut şi sub denumirea de tulburare bipolară, de care actriţa galeză a dezvăluit că suferă în 2011, se caracterizează prin schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe până la episoade maniace, în cursul cărora bolnavii tind să aibă o dispoziţie euforică, să fie hiperactivi, agitaţi şi fără să simtă necesitatea somnului. Totodată, în cursul episoadelor depresive, persoanele care suferă de această tulburare sunt triste, se simt fără speranţă, vinovate şi/sau fără valoare şi au un nivel scăzut de energie.

Actriţa galeză a fost deja tratată în stabilimente medicale specializate împotriva acestui sindrom.

Catherine Zeta-Jones a debutat în anii 1990, în musicalul "42nd Street", şi a fost remarcată de Philip de Broca, care a distribuit-o în primul ei film, "Sheherezada" (1990). Primul rol important a fost Elena din "Masca lui Zorro" (1998), unde a jucat alături de Anthony Hopkins şi Antonio Banderas. A jucat în numeroase filme cu succes la public, precum "Capcană pentru hoţ" (1999), "Chicago" (2002), pentru care a fost recompensată cu premiul Oscar, "Ocean's Twelve - Unsprezece + una" (2004), "Legenda lui Zorro" (2005) şi "Fără Rezervări, Fără Reţineri" (2007). Recent, ea a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic pentru serviciile aduse cinematografiei, dar şi pentru activităţile caritabile desfăşurate în Ţara Galilor.

Cel mai recent film al său, "Efecte adverse/ Side Effects", de Steven Soderbergh, a fost lansat pe marile ecrane în luna februarie. Actriţa galeză va putea fi văzută pe marile ecrane în acest an în filmul de acţiune "Greu de pensionat 2/ Red 2", alături de Bruce Willis, Anthony Hopkins şi Helen Mirren, care va avea premiera în România pe 9 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici