Cum se rescrie istoria: Uite ce-ar fi spus Nixon dacă misiunea Apollo 11 eşua

  • MIT a creat un deep fake cu privire la fostul preşedinte american.
  • Cu ajutorul inteligenţei artificiale au rescris discursul de după misiunea Apollo 11.
  • În noul clip, Nixon deplânge moartea astronauţilor.
960 afișări

Deep fake-ul se strecoară încet în viaţa ta de zi cu zi. De aceea e bine să ştii cât de departe se poate merge cu falsificarea realităţii.

Îţi dau acum cel mai bun exemplu. Cercetătorii de la MIT au rescris o pagină de istorie, cu un videoclip foarte bine făcut în care combină filmări reale cu fake-uri. Clipul prezintă un presupus eşec al misiunii Apollo 11, iar, la final, preşedintele Nixon se adresează lumii ca şi cum astronauţii ar fi murit pe lună.

Au folosit algoritmi de inteligenţă artificială pentru expresiile feţei şi pentru voce, iar rezultatul e stupefiant. Deşi ştii că Apollo 11 a reuşit să ducă oameni pe lună şi să se întoarcă în siguranţă, clipul pare atât de real încât începi să-ţi pui semne de ntrebare. 

„Vor fi plânşi de familii şi de prieteni, vor fi plânşi ne naţiunea lor. Vor fi plânşi de oameni din toată lumea. Vor fi plânşi de Pământul-mamă care a trimis doi dintre fii în necunoscut. Noapte bună!” spune Nixon în videoclip.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici