Ce mâncare prepară Emil Boc: Am învăţat de la fetiţele mele să gătesc spaghete

Premierul Emil Boc a participat, joi, la ambasada Italei, la celebrarea Zilei Naţionale a acestei ţări, ocazie cu care a povestit cum a gătit, împreună cu soţia şi fetiţele sale, la un Revelion, la 5 dimineaţa, spaghetti cu brânză şi unt.

450 afișări
Imaginea articolului Ce mâncare prepară Emil Boc: Am învăţat de la fetiţele mele să gătesc spaghete

Ce mâncare prepară Emil Boc: Am învăţat de la fetiţele mele să gătesc spaghete (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Îmi amintesc că, odată, am pregătit spaghetti împreună, în 1 ianuarie, după Revelion. Am ajuns acasă aproape spre dimineaţă şi am făcut spaghetti pe la 5 dimineaţa, împreună cu fetiţele şi cu soţia. Şi fiecare are nişte atribuţii exacte în casă", a povestit Boc, mărturisind că gătitul este un prilej de distracţie alături de familie.

Premierul a spus că a învăţat să facă paste de la fiicele sale şi că ştie o reţetă cu unt, brânză şi caşcaval.

"Am învăţat de la fetiţele mele să gătesc spaghete cu caşcaval şi cu unt şi cu brânză. Când mă duc acasă, facem câte o masă cu spaghete. Eu sunt atent la partea cu fierberea, astfel încât să nu depăşească timpul şi să se facă prea moi. Fetiţele mă ajută cu rasul caşcavalului şi, împreună, le facem aşa încât să fie gustoase. Iar cu un pic de sos de Ketchup, sunt chiar delicioase", a spus premierul.

El a apreciat că ar trebui să mai renunţe la produse făinoase, dar a adăugat că "din când în când se mai poate face câte o excepţie".

De altfel, Boc a mărturisit că atunci când merge la restaurant, "tot mai rar în ultima vreme", comandă pizza peperoni sau carbonara, spaghete sau tagliatele.

Totuşi, premierul a adăugat că mâncarea românească este mai bună. "Normal că mâncarea de la mama de acasă are gustul cel mai bun. Dar şi mâncarea italienească, terbuie să recunoaştem, este una care ne face plăcere", a spus el.

Premierul a spus că ascultă şi muzică italienească - "de la Al Bano şi Romina Power, Toto Cutugno, la canţonete mai noi şi mai vechi".

În ceea ce priveşte vestimentaţia sa, premierul a spus că este "90% de producţie românească". "Dar mi-am mai luat şi câteva costume de pe la Unirea", a adăugat el, menţionând numele unor furnizori italieni de haine bărbăteşti.

Premierul a mai povestit că are cunoştinţe şi colegi de facultate care lucrează în Italia. "Am şi din familie (n.red. care lucrează in Italia). Am colegi şi prieteni acolo", a spus Boc.

El a stat alături de ambasadorul Italiei, Mario Cospito, şi de Ramona Bădescu, amfitrioană a petrecerii. Atât ambasadorul, cât şi premierul, au lăudat-o pe Ramona Bădescu, apreciind că aceasta "ajută extrem de mult în Italia". La rândul său, solista le-a cântat celor doi "Tanti auguri" (La mulţi ani! - n.r.).

Premierul a plecat de la petrecere după aproximativ jumătate de oră, nu înainte de a gusta o bicată de pizza. "N-aveam cum să ratez să gust pizza de Ziua Italiei, pentru că pizza este un produs aş putea spune şi italienesc, dar şi românesc în acelaşi timp", a explicat Boc.

La ieşire, premierul a admirat un autoturism Ferrari de curse, amplasat în curtea ambasadei cu ocazia ceremoniei de Ziua Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici