Ce putem învăţa din păţania tinerilor italieni. Nici ei nu credeau că viaţa li se poate schimba complet „peste noapte” | VIDEO

  • Viaţa oamenilor din Italia a fost dată peste cap de coronavirus Închişi în case, tinerii îţi spun cum să ai grijă de tine şi să nu le repeţi greşelile
  • Mulţi tineri au renunţat la internship-uri sau şi-au susţinut tezele online
  • Tinerii au speranţa că Italia va deveni mai puternică după acest moment de criză.
1592 afișări
Imaginea articolului Ce putem învăţa din păţania tinerilor italieni. Nici ei nu credeau că viaţa li se poate schimba complet „peste noapte” | VIDEO

Ce putem învăţa din păţania tinerilor italieni. Nici ei nu credeau că viaţa li se poate schimba complet „peste noapte” | VIDEO

Viaţa tinerilor din Italia a fost dată peste cap de coronavirus. Închişi în case, îţi spun cum să ai grijă de tine şi să nu le repeţi greşelile. 

„Ne-am schimbat toate obiceiurile vieţii şi sper ca acest coşmar să se termine cât de curând. La început, nu am înţeles cât de serioasă e situaţia, dar acum încercăm să facem ce e mai bine.”

Serena are 24 ani. Până să ajungă virusul în Italia, avea o viaţă normală. Ieşea cu prietenii, mergea la evenimente. Acum, nimic nu mai e cum a fost. Tânăra crede că Guvernul italian ar fi putut acţiona mai rapid. Abia pe 9 martie au închis toată ţara.

Riccardo este absolvent şi a trebuit să îşi susţină teza de master online. „Viaţa în Bologna s-a schimbat complet. Din 23 februarie, s-au luat cele mai importante măsuri, închiderea şcolilor, universităţilor. Eu a trebuit să absolv online, prin Microsoft.”

Riccardo nu a crezut că situaţia va degenera. La început şi-a văzut de viaţa lui, chiar a şi călătorit în afara ţării. „S-a întâmplat să călătoresc în Portugalia pe 3 martie şi trebuie să spun că nu am fost verificat de oficialii din Portugalia sau Franţa. Oricum, când mă întorceam din Portugalia, autorităţile italiene mi-au verificat temperatura corpului.”

Iar unii tineri au fost nevoiţi să renunţe la internship-uri sau programe de schimb academic. „Participam la un internship, în Milano, când epidemia de coronavirus a început când au blocat toată ţara. Am vorbit cu tatăl meu şi am decis că e cel mai bine pentru mine să merg acasă, fiindcă nu ştiam care va fi finalul şi cât va dura, aşa că am luat autobuzul acasă şi acum lucrez de la distanţă.”

Continuăm excursia prin Italia cea afectată. Facem o oprire în Pesaro. „Au închis, în primul rând, şcolile, universităţile, iar după, zi după zi, Guvernul a început să împartă Italia în două zone, cei care pot ieşi afară şi cei care nu pot ieşi afară.”

Cu toţii sunt optimişti. Cred că aceste probleme îi vor unii pe italieni. „E doar un moment greu, dar ne vom ridica şi sper ca din această experienţă să revenim mai puternici decât înainte. Aşa că, haide, Italia!”

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici