Cel mai cunoscut circ contemporan din Europa susţine spectacole la Timişoara pentru proiectul Capitală Culturală Europeană 2021

Cirkus Cirkor, cel mai cunoscut circ contemporan din Europa, va susţine, săptămâna aceasta, mai multe spectacole în “capitala Banatului”, acesta fiind primul eveniment public organizat în cadrul procesului de implementare a proiectului “Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană”.

318 afișări
Imaginea articolului Cel mai cunoscut circ contemporan din Europa susţine spectacole la Timişoara pentru proiectul Capitală Culturală Europeană  2021

Cel mai cunoscut circ contemporan din Europa susţine spectacole la Timişoara pentru CCE 2021

Directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021, Simona Neumann, a declarat, luni, că în această săptămână va fi lansat primul spectacol de mare anvergură din cadrul procesului de implementare a proiectului “Timişoara 2021 – Capitală Culturală Europeană”. Astfel, Cirkus Cirkor, cel mai apreciat circ contemporan din Europa, va susţine mai multe spectacole la Timişoara.

“Programul pentru anul 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, şi ce dorim să lansăm până atunci include şi pune în centrul atenţiei oamenii. Este vorba de posibilitatea pe care vrem să o oferim prin programele noastre culturale de a fi implicaţi oamenii în schimbarea oraşului prin cultură. Proiectul Timişoara 2021 are o viziune foarte specifică, aceea de a nu prezenta în mod special activităţi sau spectacole care au loc în mod obişnuit într-un oraş. În schimb, Timişoara 2021 trebuie să vină cu iniţiative noi, să provoace publicul, să ajungă în locuri în care cultura nu a ajuns până acum. De aceea am optat în primul an al implementării programului pentru o formă artistică mai puţin obişnuită: un circ contemporan”, a explicat Simona Neumann.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Timişoara 2021, Cirkus Cirkor vine pentru prima dată în România. Artiştii circului contemporan vor prezenta la Timişoara spectacolul “Limits”, în 22 noiembrie având programate două reprezentanţii gratuite pentru tineri, iar pe 23, 24 şi 25 noiembrie vor susţine trei spectacole publice pe bază de bilet. Spectacolele vor avea loc la Sala Olimpia, începând cu ora 20.00.

“Cirkus Cirkor va testa, săptămâna aceasta, limitele curiozităţii timişorenilor cu privire la un nou gen de artă: circul contemporan, în cadrul spectacolului “Limits”. Peste 2.000 de elevi din şcolile timişorene s-au înscris la spectacolele gratuite din 22 noiembrie”, a mai precizat Simona Neumann.

Spectacolul “Limits” este conceput şi regizat de către Tilde Bjorfors, fondatorul şi directorul artistic al Cirkus Cirkor, şi abordează tema migraţiei.

Oraşul Timişoara a fost desemnat, în luna septembrie a anului trecut, Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare. Oraşul bănăţean a candidat cu un proiect care se numeşte „Luminează oraşul prin tine”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici