Celebrul fotograf Mario Testino, acuzat de hărţuire de 13 persoane/ Vogue nu mai colaborează cu el: "Era un prădător sexual"

Celebrul fotograf Mario Testino, un nume de marcă în lumea modei şi a vedetelor, este acuzat de hărţuire sexuală de 13 persoane, iar grupul de presă Condé Nast, care include, printre altele, revistele Vogue, Vanity Fair şi GQ, a renunţat la colaborarea cu el, informează AFP.

3239 afișări
Imaginea articolului Celebrul fotograf Mario Testino, acuzat de hărţuire de 13 persoane/ Vogue nu mai colaborează cu el: "Era un prădător sexual"

Celebrul fotograf Mario Testino, acuzat de hărţuire sexuală de 13 persoane/ Vogue nu mai colaborează cu el: "Era un prădător sexual"

Potrivit unui articol publicat, sâmbătă, de The New York Times, Mario Testino se alătură astfel unui alt fotograf din lumea modei, Bruce Weber, care a fost acuzat şi el de hărţuire sexuală.

Într-o declaraţie transmisă AFP, directorul grupului de presă Condé Nast - care include, printre altele, revistele Vogue, Vanity Fair şi GQ -, Bob Sauerberg, şi directorul artistic, Anna Wintour, analizează acuzaţiile şi le iau "foarte în serios". Aceştia au luat decizia să nu mai colaboreze cu cei doi fotografi, "până la noi ordine".

Originar din Peru, în vârstă de 63 de ani, Mario Testino a realizat, în cei peste 40 de ani de carieră, zeci de campanii publicitare pentru marile case de modă, iar instantaneele sale au apărut în reviste celebre, precum Vogue.

El este cel care a fotografiat-o pe jucătoarea de tenis profesionistă Serena Williams împreună cu bebeluşul ei pentru coperta din februarie a revistei Vogue, făcută publică săptămâna aceasta.

A realizat portrete remarcabile ale unor celebrităţi, precum fotografia oficială de la logodna prinţului William şi a lui Kate Middleton şi o serie de clişee cu prinţesa Diana, publicate în 1997, în Vanity Fair.

Mai multe modele masculine, printre care se numără staruri din modă, dar şi foşti asistenţi ai lui Mario Testino îl acuză pe fotograf de hărţuire sexuală.

"Era un prădător sexual", a spus Ryan Locke, model vedetă în anii 1990. Acesta a spus că, în timpul unei şedinţe foto, Mario Testino a cerut echipei să iasă din cameră şi apoi s-a aruncat asupra lui. Doi foşti asistenţi au povestit că acesta s-a masturbat în faţa lor.

Contactat de AFP, Mario Testino nu a comentat acuzaţiile.

În acelaşi articol din The New York Times, 15 foste şi actuale modele masculine l-au acuzat pe fotograful Bruce Weber de hărţuire sexuală.

La începutul lunii decembrie 2017, acesta a fost deja pus sub acuzaţie pentru agresarea sexuală a manechinului Jason Boyce.

Contactat de AFP, avocatul lui Bruce Weber nu a dorit să comenteze.

În octombrie 2017, mai multe mari reviste şi case de modă au anunţat că renunţă la colaborarea cu fotograful Terry Richardson, cunoscut pentru imaginile sale provocatoare şi bănuit de mulţi ani că hărţuieşte manechinele cu care a lucrat.

În afară de decizia de a nu mai lucra cu Testino şi Weber, Condé Nast a anunţat că ia măsuri în lupta contra hărţuirii sexuale. Astfel, toate manechinele care vor face fotografii pentru titlurile editate de grup trebuie să aibă cel puţin 18 ani, iar şedinţele foto care implică nuditate, ţinută lejeră sau ipostaze sugestive trebuie să aibă acordul prealabil al subiectului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici