Celine Dion, despre performanţa Nadiei Comăneci de la Montreal: Îmi doream să fiu ca ea

Cântăreaţa Celine Dion a spus că o admiră foarte mult pe Nadia Comăneci şi s-a simţit inspirată de performanţa reuşită de gimnasta română la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

906 afișări
Imaginea articolului Celine Dion, despre performanţa Nadiei Comăneci de la Montreal: Îmi doream să fiu ca ea

Celine Dion, despre performanţa Nadiei Comăneci de la Montreal: Îmi doream să fiu ca ea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celine Dion avea opt ani atunci când a asistat la momentul istoric în care gimnasta Nadia Comăneci a primit nota 10 la paralele, pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, informează site-ul publicaţiei Las Vegas Review-Journal.

"Urmăream Jocurile Olimpice şi ea aproape că mi-a schimbat destinul. Am iubit atât de mult puterea ei, dedicaţia ei şi munca grea pe care a depus-o. Îmi doream să fiu ca ea. Nu era vorba doar de gimnastică, ci de întreaga ei atitudine şi înfăţişare", a declarat artista.

Pe atunci în vârstă de 14 ani, Nadia Comăneci a câştigat trei medalii de aur pentru România în 1976. Celebra gimnastă română a câştigat alte două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.

"Am iubit tot ce avea legătură cu ea şi se vorbea despre ea, până când destinul meu a început să se manifeste şi m-a condus spre muzică, fapt pentru care - dar să nu mă înţelegeţi greşit - sunt foarte fericită", a adăugat cântăreaţa.

Evoluţia de la Montreal nu a reprezentat însă singurul moment în care Nadia Comăneci a lăsat-o fără cuvinte pe Celine Dion. Douăzeci de ani mai târziu, cântăreaţa canadiană şi-a întâlnit idolul din copilărie.

Celine Dion se afla la Atlanta cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1996, unde se pregătea să interpreteze o piesă pentru ceremonia oficială de deschidere a evenimentului sportiv. Se afla în camera ei de hotel cu soţul şi managerul ei Rene Angelil, când cineva a bătut în uşă. "Am deschis uşa şi... ea era chiar acolo. M-a dat gata!", a spus Celine Dion.

Rene Angelil aranjase această întâlnire surpriză şi obţinuse acceptul Nadiei pentru ca gimnasta să vină însoţită de o echipă care să filmeze momentul.

"M-am întâlnit astfel cu persoana pe care o admiram de atât de multă vreme. Într-un fel, ea mi-a schimbat viaţa", a spus Celine Dion.

Céline Dion s-a născut pe 30 martie 1968, la Charlemagne, în sânul unei familii melomane cu 14 copii. Céline Dion a cucerit apoi, pe rând, Quebecul, Franţa şi, în cele din urmă, Statele Unite. În scurt timp, vocea sa a devenit cunoscută şi iubită în întreaga lume. În cei peste 25 de ani de carieră, Céline Dion a primit nenumărate premii muzicale şi a vândut peste 200 de milioane de albume.

Nadia Comăneci a devenit, în 1976 la Montreal, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică. După Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, câştigătoare a cinci medalii olimpice de aur, Comăneci s-a retras din activitatea competiţională. Între 1984 şi 1989 ea a fost membră a Federaţiei Române de Gimnastică şi a ajutat la antrenarea gimnaştilor juniori români. În noaptea de 27/28 noiembrie 1989 a trecut ilegal graniţa româno-maghiară, în cele din urmă solicitând azil politic guvernului Statelor Unite, unde s-a stabilit.

Nadia Comăneci este vicepreşedinte al Consiliului Director al Special Olympics, preşedinte onorific al Federaţiei Române de Gimnastică, preşedinte onorific al Comitetului Olimpic Român, Ambasadorul Sporturilor Româneşti, vicepreşedinte în Consiliul Director al Asociaţiei Distrofiei Musculare şi membră a Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. A fost distinsă de două ori cu Ordinul Olimpic, acordat de Comitetul Internaţional Olimpic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici