Certificatul de cetăţenie al lui Nicu Covaci conţine date de identitate greşite

Certificatul de cetăţenie acordat recent de autorităţile române liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci, conţine date de identitate greşite, cauza fiind o confuzie în urma căreia în document au fost înscrise informaţii referitoare la o altă persoană cu acelaşi nume.

136 afișări
Imaginea articolului Certificatul de cetăţenie al lui Nicu Covaci conţine date de identitate greşite

Certificatul de cetăţenie al lui Nicu Covaci conţine date de identitate greşite (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ştirile Pro TV relatează că "în afara numelui şi fotografiei", restul datelor din dosar nu sunt ale lui Nicu Covaci.

"Dacă săptămâna trecută artistul se bucura că după 34 de ani şi-a recăpătat cetăţenia română, acum i s-a transmis că totul a fost o greşeală. În afara numelui şi fotografiei, restul datelor din dosar nu sunt ale lui. Nicu Covaci s-a întors deja în Spania, acolo unde locuieşte de ani de zile. Era atât de mândru de cetăţenie că nici nu s-a uitat atent prin acte. O prietenă însă a răsfoit dosarul şi a observat că liderul formatiei Phoenix întinerise, pe hârtie, cu 14 ani (...) Acum, surse din Ministerul Justiţiei spun că la mijloc ar fi o confuzie grosolană şi că datele din certificat aparţin altei persoane cu acelaşi nume care şi-a depus actele pentru cetăţenie", se arată pe stirileprotv.ro.

De asemenea, Jurnalul Naţional relatează că a fost făcută o confuzie, în certificatul liderului trupei Phoenix, cu datele unei persoane care se numeşte Nicolae Covaci, fiul lui Gheorghe şi Maria, născut la data de 6 mai 1961, în localitatea Chizdia din Timiş şi care a redobândit cetăţenia română potrivit Monitorului Oficial 113 din 13 februarie 2008.

"Vă daţi seama că, dacă încercam să mă folosesc de act în mod oficial, ajungeam la puşcărie? Nu o să las lucrurile aşa, o să fac un scandal- monstru", a spus liderul trupei Phoenix, citat de Jurnalul Naţional.

Avocatul muzicianului încerca, luni, să revolve situaţia.

Nicu Covaci a depus, pe 11 martie, jurământul de redobândire a cetăţeniei române, la sala de festivităţi a Institutului Naţional al Magistraturii, în faţa ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu, alături de alte 286 de persoane.

În 2007, preşedintele Traian Băsescu i-a decorat pe membrii trupei Phoenix, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de activitate a grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici