Cocktailurile verii 2021. Barmanii uită de băuturile fără personalitate şi devin adevăraţi arhitecţi ai gustului

  • Băutura anului este „Made in Beirut”
  • Cocktailul este alcătuit din anason, cimbrişor, lime sour şi piper roz
  • În sezonul estival, clienţii caută băuturi cât mai fresh cu note florale
252 afișări
Imaginea articolului Cocktailurile verii 2021. Barmanii uită de băuturile fără personalitate şi devin adevăraţi arhitecţi ai gustului

Cocktailurile verii 2021

Stilul Mediteranean a făcut furori în arhitectură, gastronomie şi mai nou în cocktailuri. Barmanii, aceşti arhitecţi ai gustului, descriu băutura anului 2021. 
 
„Este una dintre reţetele casei,  se numaşte Made în Beirut. La bază are muşeţel, cimbrişor, lămâie şi voie bună”, spune Alex, barman. El este autorul acestei experienţe şi povesteşte că reţeta este una de casă şi a venit din dornţa de a înlocui băuturile lipsite de personalitate. Mai mult, ele diferă şi se poate spune că sunt făcute pe comandă. Asta pentru că fiecare client care ajunge în faţa lui Alex are un cocktail pregătit strict după preferinţele sale.
 
După o perioadă mai grea şi plină de incertitudini, oamenii în sfârşit au ieşit la bar să se relaxeze şi să se bucure de mai mult timp de calitate alături de cei dragi. Este şi cazul Dianei, care nici nu mai ştie de când nu a mai fost la un beach bar, mai ales de când cu pandemia. Acum are zâmbetul până la urechi şi savurează, evident, un cocktail. Asta pentru că ea ştia că la Năvodari sunt unii dintre cei mai inspiraţi barmani. 
 
„Mă bucur foarte tare că am reuşit să revenim încet, încet, la normal. E o locaţie pe care o ştiu de super mulţi ani, revin în fiecare vară şi mă bucur de o atmosferă plăcută, linişte, voie bună şi cocktailuri savuroase. Am stat şi aseră până la 2”, spune Andreea, clientă.
 
Alexandru este şi el de-al casei. De când s-a redeschis plaja, tot frecventează această zonă. Aici îi place mai ales profesionalismul barmanilor. Asta pentru că fiecare dintre aceştia, înainte de a prepara o băutură, se interesează atât de preferinţele clienţilor cât şi de alergenii lor: „Prima intrebare este pe ce bază, dacă sunt alergic la anumite plante, condimente, iar apoi cum prefer, dacă mai dulce, mai acru, mai sec, mai aromat, mai fructat. Asta contează foarte mult”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici