Constanţa, fotografiată de la 400 de kilometri de Pământ de astronautul Tim Peake, în ziua de Paşte - FOTO

Astronautul britanic Tim Peake a publicat pe reţelele de socializare o fotografie din spaţiu ce înfăţişează oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Fotografia a fost făcută la 400 de kilometri de Terra, de pe Staţia Spaţială Internaţională, unde locuieşte Tim Peake, chiar pe 1 mai, în ziua de Paşte.

4105 afișări
Imaginea articolului Constanţa, fotografiată de la 400 de kilometri de Pământ de astronautul Tim Peake, în ziua de Paşte - FOTO

Constanţa, fotografiată de la 400 de kilometri de Pământ de astronautul Tim Peake, în ziua de Paşte - FOTO

Tim Peake a publicat fotografia pe Facebook, Instagram şi Twitter. Imaginile au înregistrat un număr impresionat de share-uri şi like-uri până în acest moment. Fotografia a primit 8,200 de like-uri pe Facebook de pe 1 mai până pe 3 mai.

“Constanţa, cel mai vechi oraş locuit din România” a scris Peak pe pagina sa Facebook, în mesajul ataşat fotografiei.

Astronautul britanic Tim Peake se află pe Staţia Spaţială Internaţională de 6 luni.

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici