Cristina Iacob: "#Selfie" este un film despre prietenie

Cristina Iacob, regizoarea comediei "#Selfie", care va avea premiera pe 9 mai, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că acesta este un film despre prietenie, "dar nu o prietenie fabricată, fără vreo esenţă, ci o prietenie adevărată, aceea în care iertăm, suntem alături unii de ceilalţi şi ne susţinem".

1452 afișări
Imaginea articolului Cristina Iacob: "#Selfie" este un film despre prietenie

Cristina Iacob: "#Selfie" este un film despre prietenie

Comedia "#Selfie", lungmetrajul de debut al regizoarei Cristina Iacob, a avut proiecţia pentru presă marţi, la CinemaPro din Capitală. După proiecţia filmului, a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu unii dintre actori şi cu regizoarea. Astfel, Răzvan Fodor, Alina Chivulescu, Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Vlad Logigan, Levent Sali şi Alex Călin au răspuns întrebărilor reprezentanţilor mass-media.

În comedia "#Selfie", trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare. Yasmine (Crina Semciuc), Roxi (Olimpia Melinte) şi Ana (Flavia Hojda) sunt hotărâte să trăiască ultimul weekend dinaintea examenului de bacalaureat ca şi cum ar fi ultimul din viaţa lor, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă orice fără să se gândescă la consecinţe. Vor putere, adrenalină şi să se îndrăgostească, iar gaşca de trei tineri pe care îi agaţă pe drum pare că le poate oferi toate aceste lucruri şi chiar mai mult decât îşi pot imagina. Mihai (Levent Sali ), George (Vlad Logigan) şi Bogdan (Alexandru Călin) joacă rolurile a trei prieteni care au de gând să petreacă o vară plină de distracţie la mare, cu banii obţinuţi din furat. Totul până în momentul în care le întâlnesc pe rebelele Yasmine, Roxi şi Ana.

Planurile tinerilor vor fi date peste cap de intervenţiile adulţilor responsabili, rolurile acestora revenindu-le unor actori consacraţi, precum Răzvan Vasilescu, Alina Chivulescu, Răzvan Fodor, Carmen Tănase şi Florin Călinescu. Din film nu lipsesc nici vedete, precum Mihaela Rădulescu, Dan Chişu, Smiley, Alex Velea şi George Vintilă, care asigură o parte din momentele amuzante.

Cristina Iacob a declarat, marţi, că majoritatea actorilor au fost aleşi prin casting care a avut loc prin toată ţara.

"Majoritatea au fost aleşi prin casting, pe câţiva îi îndrăgeam foarte tare, pe Vlad l-am avut în cap de când am scris scenariul. (...) A durat foarte mult ca să îi găsesc pe ei pentru aceste roluri", a declarat regizoarea filmului "#Selfie".

Întrebată dacă titlul ales pentru filmul său de debut a fost acelaşi de la început, Cristina Iacob a menţionat că acesta s-a schimbat pe parcurs.

"E o poveste interesantă. Titlul filmului iniţial a fost «Crazy teens». Scenariul a avut multe versiuni. Ulterior a fost «Liceenii 2000», mai apoi, «Generaţia Y», iar, în decembrie, când eu am aflat ce înseamnă acest «selfie», acest cuvânt, am zis că este foarte potrivit, este exact descrierea filmului meu şi anume e un autoportret al generaţiei. Aşa am decis că e potrivit şi că ăsta este titlul, când lumea nu ştia. De exemplu, Smiley mi-a zis: «Păi o să creadă că e un nume de fată. Ce e ăsta selfie. Nu ştie nimeni ce e selfie». Am zis: «O să vezi că o să devină viral, o să fie o manie». Ceea ce se şi întâmplă astăzi", a completat Cristina Iacob, precizând că se lucrează la o continuare a filmului.

În ceea ce priveşte scenariul, semnat de Cristina Iacob, Georgiana Alexandra Caraman, Maria Spirache şi Alexandru Molico, regizoarea a declarat că a fost scris în primul rând din experienţele sale.

"Am scris scenariul în primul rând din experienţele mele, vârsta mea e apropiată cu vârsta adolescenţilor. Maria Spirache este şi ea foarte tânără. Dar, mai apoi, secvenţele le-am adaptat şi cu actorii", a spus Cristina Iacob.

De asemenea, Cristina Iacob a declarat pentru MEDIAFAX că nu a fost greu să lucreze cu actorii, care fac parte din generaţii diferite.

"N-a fost deloc greu, pentru că noi am devenit, chiar înainte de filmări, ca o familie, de la repetiţii, şi totul a fost foarte sincer, am colaborat foarte bine cu toţi, n-a fost deloc greu cu ei", a declarat aceasta.

De asemenea, regizoarea a precizat că filmul poate avea şi un rol educativ, nu este doar o comedie.

"«#Selfie» este un film despre prietenie, dar nu o prietenie fabricată, fără vreo esenţă, ci o prietenie adevărată. Aceea în care iertăm, suntem alături unii de ceilalţi şi ne susţinem, chiar dacă suntem foarte diferiţi. Cred că toţi putem învăţa din asta", a declarat Cristina Iacob.

"#Selfie" este un film prin intermediul căruia tinerii "pot descoperi ce e cu adevărat prietenia, cum să treacă dincolo de aparenţe, de ambalajul care contează, din păcate, foarte mult astăzi", a declarat Cristina Iacob pentru MEDIAFAX, iar Olimpia Melinte a completat-o spunând că şi-ar dori ca toate tinerele care au avut complexe vreodată să-şi dea seama când se uită la film că "sunt mult mai mult decât un corp, iar frumuseţea interioară este mult mai importantă".

Totodată, regizoarea a menţionat că filmul se adresează în special tinerilor, dar există şi un public format din părinţi, care "vor să vadă cum sunt de fapt copiii lor".

Despre rolurile pe care le-au interpretat în filmul "#Selfie", actorii au păreri împărţite. Unii spun că rolul interpretat în film s-a potrivit foarte bine cu felul lor de a fi, alţii, că a reprezentat o provocare, fiind diferiţi faţă de personajele lor.

"Pentru mine, Yasmine a fost o provocare, pentru că eu sunt la polul opus. Eu n-am fost niciodată aşa, eu am fost genul de copil cuminte, ceream voie când plecam din casă, aveam oră la care trebuia să întru în casă, n-am încălcat-o niciodată, dacă s-a întâmplat vreodată, sunam şi anunţam că mai întârzii, deci Yasmine pentru mine a fost o bucurie, pentru că mi-a plăcut foarte mult să o interpretez, s-o joc, să îi dau naştere", a declarat pentru MEDIAFAX Crina Semciuc.

De asemenea, Olimpia Melinte a precizat că Roxi, personajul interpretat de ea în film, are foarte puţin din felul ei de a fi.

"Sigur, şi eu sunt foarte optimistă şi veselă, dar, raportându-mă la perioada mea din liceu, eu eram mai degrabă Yasmine. Eu eram tipa aia puternică care făcea nebunii şi ducea gaşca în tot felul de situaţii foarte neprietenoase. M-am bucurat să mă întâlnesc cu vieţile şi cu felul de a fi al multor colegi de-ai mei, care treceau prin aceste probleme, complexe, legate de felul cum arată - ori prea mici, ori prea mari, ori prea graşi, ori prea slabi, ori cu acnee - toate problemele astea, şi m-am simţit cumva - întâlnind-o pe Roxi -, poate vinovată că în perioada aia nu îi înţelegem şi mi se părea o chestie aberantă să te plângi de felul cum arăţi (...), dar am înţeles că era şi o lipsă de afecţiune din partea părinţilor, era şi faptul că nu aveau ceea ce le trebuia afectiv din partea familiei şi asta se resimte şi în felul în care arăţi, şi în felul în care te comporţi, şi în felul în care te raportezi la societate", a declarat Olimpia Melinte pentru MEDIAFAX.

În schimb, Flavia Hojda a spus că Ana, personajul interpretat de ea în film, îi seamănă foarte bine.

"Cred că personajul seamănă foarte bine cu mine. Acum nu ştiu dacă aş fi reacţionat la fel ca Ana în situaţia dată, dar, în principiu, Ana e o parte din mine", a declarat Flavia Hojda, precizând că a fost destul de greu pentru ea să intepreteze acest rol, având în vedere că nu a mai jucat până acum, dar a fost ajutată de colege.

La rândul său, Vlad Logigan a declarat: "În general, când eşti distribuit, tragi personajul la tine, altfel nu eşti credibil". "Partea aia cu clownul e a mea, nu era acolo şi i-am propus-o eu (Cristinei Iacob, n.r.). Mie îmi plac clownii şi şi predau la Universitate, la masterat, fix asta şi cumva i-a plăcut. Ce e al meu mult de acolo e veselia asta şi tâmpenia asta de a face glume. Practic să priveşti viaţa optimist şi vesel", a declarat Vlad Logigan, care interpretează personajul George în film.

"Eu încerc să mă pun întotdeauna în papucii celuilalt şi atunci automat încerc să ţin cont de ce i-ar plăcea copilului meu să facă, de cum i-ar plăcea lui să fie. (...) Aşa că, raportat la mama care sunt şi la mama care am fost pe ecran, cred că e distanţă mare. În primul rând că nu fumez şi cu atât mai mult secvenţa aia a fost pentru mine ceva ameţitor la propriu, pentru că am fumat şi am ameţit, dar încerc întotdeauna să trăiesc timpul ăsta pe care îl trăiesc copii ăştia astăzi. N-are nicio legătură cu ce-am trăit noi. Din păcate. Din păcate, pentru că am trece automat prin filtrul experienţei noastre. Încerc să ţin cont de tot ce le este lor util şi de ce sprijin pot fi eu pentru copilul meu", a declarat şi Alina Chivulescu despre rolul intepretat în comedia "#Selfie".

În plus, aceasta a precizat că rolul dintr-o comedie este întotdeauna foarte plăcut.

"Să lucrezi la o comedie întotdeauna îţi face mare, mare, mare plăcere. E o energie bună. Sunt oamenii veseli. Sigur că e şi presiunea căldurii, e şi presiunea timpului că trebuie să te încadrezi. Dar întotdeauna îţi face mare plăcere să lucrezi la o comedie", a declarat actriţa.

Şi actorii sunt de părere că filmul "#Selfie" ar putea avea rol educativ şi că părinţii ar trebui să vină alături de copii să vadă lungmetrajul de debut al Cristinei Iacob.

"E frumos, e o comedie, adică nu e nimic vulgar şi (...) lucruri de învăţat. Adică, poate, uitându-se la acest film (părinţilor, n.r.) le va fi mai uşor să comunice cu copiii lor de acasă, vor şti cum să le dea un sfat, cum să-i îndrume. De exemplu, Yasmine, toate nebuniile pe care le face le face doar pentru simplul fapt că îi lipseşte iubirea şi echilibrul de acasă. Nu e de ajuns să le dai doar bani la copii, au nevoie de o vorbă bună, de o îmbrăţişare, de un «te iubesc». (...) Suntem mici şi dorim să ştim că avem pe cine să ne bazăm. (...) Uitându-mă astăzi pentru a doua oară, pot spune cu tărie că da (este un film educativ, n.r.). Adică, am plecat de la un film care se bazează pe foarte multă distracţie, nebunie, care are şi lucruri bune. Le dă ocazia părinţilor să vadă prin ce trec copiii sau de ce fac copiii lucrul acela, ce le lipseşte", a declarat Crina Semciuc pentru MEDIAFAX.

La rândul său, Olimpia Melinte a precizat că filmul ar trebui vizionat şi de părinţi.

"Ar trebui să vină şi părinţii, pentru că nu e un film doar pentru copii şi pentru adolescenţi, e un film şi pentru părinţi, şi pentru profesori, pentru că oamenii nu mai apreciază şi nu mai văd calitatea umană şi legăturile astea părinteşti care ar trebui să existe. Din păcate, în societatea noastră, majoritatea trăiesc aşa cum vedeţi relaţiile dintre Yasmine şi părinţii ei, dintre Roxi şi mama ei. În partea cealaltă, la Ana e tot o problemă, pentru că a fi foarte strict nu-ţi garantează reuşita, nu te bucură în niciun fel. Şi atunci ar trebui să vină şi poate să înveţe un pic din lucrurile astea. (...) E şi un film educativ, ar putea fi. «#Selfie» ar putea fi un fel de a educa părinţii", a declarat Olimpia Melinte.

Şi Vlad Logigan este de părere că filmul ar trebui vizionat şi de părinţi, nu doar de adolescenţi.

"Eu aşa sper (să vină la film şi părinţii, n.r.). Sper să înţeleagă şi să prindă toată chestia asta la ei, pentru că părinţii azi sunt puţin în altă lume decât copiii lor. E lumea asta nouă care vine peste noi şi cu care unii dintre părinţi s-au obişnuit, alţii nu. Mama mea, de exemplu, habar n-are ce e aia un selfie, deşi foloseşte Facebook", a declarat Vlad Logigan.

"Mi-aş dori să intre şi persoane mai mari, să vină cu copiii lor. Până la urmă putem să învăţăm ce putem schimba la noi sau nu", a spus şi Alina Chivulescu.

În timpul filmărilor au existat şi scene mai dificile, dar peste care actorii au reuşit să treacă.

"Pentru mine, cea mai grea secvenţă a fost momentul în care am intrat noaptea în mare. Asta pentru că erau foarte multe alge, foarte multe alge, fusese furtună. Eu nu suport aceste alge, aşa că a fost groaznic. Mai era echipă în apă - cei care filmau erau în apă, dar, pentru mine, asta a fost o secvenţă foarte grea. A trebuit să rup bariera asta a mea de a avea frică şi energii negative şi am făcut-o cu ochii mai mult închişi. Ăsta a fost un moment greu", a declarat pentru MEDIAFAX Olimpia Melinte.

Realizarea filmului "#Selfie" a costat 900.000 de euro, producţia fiind finanţată atât de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), cât şi de MediaPro Entertainment, dar şi de alţi finanţatori, a precizat producătoarea Cristina Dobriţoiu.

Fanii filmului "#Selfie", regizat de Cristina Iacob, vor putea urmări comedia în avanpremieră, alături de Smiley, Alex Velea şi actorii din rolurile principale, miercuri, de la ora 19.30, la Cinema City Afi Cotroceni din Bucureşti,

Un film regizat de Cristina Iacob, "#Selfie" este distribuit de Zazu Film, din 9 mai, în cinematografele Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Cluj Polus, Arad, Arad Galeria, Ploieşti, Afi Ploieşti, Brăila, Timişoara, Constanţa), Grand Cinema&More Băneasa, The Light Cinema, Cityplex (Constanţa, Braşov), Line Cinema (Râmnicu-Vâlcea), Cine Grand (Botoşani), Grand Mall (Satu-Mare), Cinema 3D Colors (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cinema Twins (Ploieşti), Corso (Bucureşti), Scala (Bucureşti), Europa (Bucureşti), Modern (Craiova), Unirea (Botoşani), Dacia (Piatra-Neamţ), Sebastian Papaiani (Piteşti), Cortina (Oradea), Palace (Oradea), Cinema Arta (Târgu-Mureş), Patria (Bucureşti), Cinema Ostroveni (Râmnicu-Vâlcea), Cinema Victoria (Cluj).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici