Cum a ajuns apa pe Pământ. Ce au descoperit cercetătorii japonezi

  • O misiune spaţială japoneză ce a durat şase ani vine cu noi dovezi despre formarea vieţii pe Pământ.
  • Oamenii de ştiinţă au analizat mostre extrem de rare colectate de pe suprafaţa unui asteroid din apropierea Terrei.
2281 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns apa pe Pământ. Ce au descoperit cercetătorii japonezi

FOTO phys

O misiune spaţială condusă de japonezi susţine că apa a ajuns pe Pământ prin intermediul asteroizilor ce au călătorit de la marginea Sistemului nostru Solar. 
 
Japonezii au trimis o sondă, numită Hayabusa-2, pe asteroidul (162173) Ryugu, un asteroid Appolo, descoperit în 1999, ce se află aproape de Pământ, la circa 300 de milioane de km.
 
Hayabusa-2 a fost lansată în 2014 într-o misiune pe asteroidul Ryugu şi s-a întors pe Pământ acum doi ani pentru a lăsa o capsulă cu mostre. 5,4 grame de piatră şi praf au fost colectate de către sonda japoneză. 
 
În publicaţia ştiinţifică Nature Astronomy, specialiştii scriu că eşantioanele de pe Ryugu pot dezlega misterul apariţiei oceanelor pe Pământ acum miliarde de ani. 
 
Oamenii de ştiinţă au descoperit materie organică în cadrul probelor culese, ceea ce arată că aminoacizii, indispensabili vieţii pe Terra, au fost formaţi în Spaţiu. 
 
„Asteroizii cu masă volatilă şi organică pot fi sursa de apă principală de pe Pământ. Rămâne de dezbătut încă dacă materia organică şi apa provin din Spaţiu”, precizează studiul publicat zilele trecute.
 
„Particulele de pe Ryugu sunt fără îndoială printre cele mai puţin contaminate materiale din Sistemul Solar ce pot fi studiate în laborator şi, cu siguranţă, vom afla mai multe despre ce s-a întâmplat la crearea acestuia”, se mai arată în studiu. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici