Cum marchează NASA lansarea ultimului episod din seria Star Wars - FOTO, VIDEO

Agenţia spaţială a făcut publică o fotografie spectaculoasă din galaxia noastră realizată cu ajutorul telescopului Hubble. Imaginea seamănă cu o proiecţie a celebrului Lightsaber din "Star Wars/Războiul Stelelor", informează Popular Science.

1124 afișări
Imaginea articolului Cum marchează NASA lansarea ultimului episod din seria Star Wars - FOTO, VIDEO

Cu ocazia lansării ultimului episod Star Wars, NASA a făcut publice imagini cu un "Lightsaber" din Univers

"Sabia cosmică" sau ceea ce pare a fi Lightsaber-ul din "Star Wars/Războiul Stelelor" este situată foarte departe în galaxia noastră, la aproximativ 1350 de ani-lumină, poziţia ei precisă aflându-se în interiorul Calei Lactee, relatează în pagina electronică Popular Science.

Cercetătorii din cadrul NASA au declarat că "piesele" Lightsaber-ului cosmic reprezintă două jeturi de material incredibil de fierbinte rezultat din procesul de creare a unei stele noi. Jeturile sunt situate de-a lungul axei de rotaţie a stelei. De-a lungul fiecăruia dintre jeturi sunt noduri de gaze nebuloase, denumite ştiinţific Herbig-Haro obiecte. Formaţiunea este stituată în complexul de nor molecular Orion B, un loc unde se nasc multe stele noi.

Nu este o coincidenţă faptul că NASA a făcut publice imaginile cu ocazia premierei "Star Wars/Războiu Stelelor". "Industria science fiction a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii de oameni de ştiinţă şi ingineri, iar seria de filme Star Wars nu face excepţie," a declarat John Grünsfeld, unul dintre administratorii NASA pentru misiunile spaţiale. "Nu există nici un caz mai puternic pentru puterea motivaţională a ştiinţei reale decât descoperirile care vin de la Telescopul Spaţial Hubble, deoarece până în prezent este singurul care dezvăluie misterele Universului", a concluzionat cercetătorul. 

Cercetătorii speră să continue cercetarea acestei noi stele. Comunicatul de presă NASA a descris steaua şi jeturile sale ca "ţinte ideale" pentru James Webb Space Telescope, care va avea posibilitatea de a vedea dincolo de gazele din jurul stelei, pentru o imagine mai profundă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici