Cursuri de dicţie şi de voice acting, din octombrie, la TV & Film Academy by Ruxandra Ion

TV & Film Academy by Ruxandra Ion, o complexă şcoală de actorie, prezentatori, producţie, regie şi scenaristică, organizează, din octombrie, cursuri de dicţie şi de voice acting/ voice-over artists, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

1936 afișări
Imaginea articolului Cursuri de dicţie şi de voice acting, din octombrie, la TV & Film Academy by Ruxandra Ion

Cursuri de dicţie şi de voice acting, din octombrie, la TV & Film Academy by Ruxandra Ion

Marta Ramona Novăceanu, profesionist de renume, elevă a profesoarei Ileana - Cârstea Simion, se alătură, astfel, echipei de profesori TV & Film Academy by Ruxandra Ion, fiind cea care îi va instrui pe cursanţi la cursurile de dicţie şi la cele de voice acting ale academiei.

Cursurile de dicţie se vor desfăşura pe o perioadă de opt săptămâni. Timp de 16 şedinţe a câte două ore, de ori pe săptămână, cursanţii vor fi învăţaţi să vorbească corect, să-şi conştientizeze propriul tip de vorbire, să-şi îndepărteze defectele de pronunţie, a tulburărilor de ritm şi de fluenţă şi vor fi învăţaţi tehnici de control al emoţiilor.

Cursurile de dicţie se adresează celor care activează în televiziune, presă, teatru, radio şi celor care vor să se dezvolte personal şi profesional şi simt că felul lor de comunicare nu este un atu, fie pentru că vorbesc prea repede sau prea rar, prea tare sau prea încet, fie pentru că au un accent nativ sau defecte de vorbire. Celor care au ceva de spus, dar le este teamă să nu fie judecaţi prin prisma felului în care vorbesc.

Cursanţii care vor opta pentru cursurile de voice acting/ voice-over acting vor fi antrenaţi vocal, timp de şase săptămâni (24 ore stucturate pe 12 şedinte în şase săptămâni) de unul dintre cei mai buni profesori în domeniu, Marta Ramona Novăceanu.

La sfârşitul cursurilor, absolvenţii vor produce la alegere propriul spot publicitar şi vor înregistra într-un studio profesionist propriul demo. Cei mai buni vor avea şansa să fie înscrişi în baza de casting a firmei de management artistic Act Smart House, în vederea participării în proiecte de filme şi televiziune, filmări de spoturi publicitare.

Cursurile de voice actors/ voice-over artists TV & Film Academy by Ruxandra Ion se adresează atât persoanelor care au terminat deja o şcoală de profil şi vor să îşi perfecţioneze vocea, cât şi celor care cred că au o "voce frumoasă", dar nu în ultimul rând, se adresează şi celor care lucrează într-un alt domeniu şi vor să intre în fascinanta lume a reclamelor.

Pentru a reuşi, însă, în această meserie - căci este o meserie - nu este îndeajuns să fii înzestrat doar cu o voce bună şi cu ceva talent, ci este nevoie de un antrenament vocal susţinut, cu alte cuvinte de voice acting. Vârsta minimă de înscriere este de 10 ani.

Atât pentru cursurile de dicţie, cât şi pentru cele de voice acting, care debutează în luna octombrie, se vor alcătui grupe de câte cinci cursanţi. Pe parcursul celor şase, respectiv opt săptămâni, cursanţii vor parcurge în detaliu cele mai importante teme pentru dicţie şi pentru voice acting.

Înscrierile încep de miercuri şi se pot face atât online, pe www.academytv.ro, cât şi la sediul din str. Căderea Bastiliei 41, sector 1, Bucureşti.

Marta Ramona Novăceanu a fost Speaking Coach la studioul de voci "Taine Multimedia", (profesor curs intensiv de voice-over), în 2012, iar din 2008, aceasta este editor, producător ştiri şi voice-over, realizator al rubricii matinale "Tichet de vacanţă", difuzată în "Telejurnal", la Societatea Română de Televiziune (SRTV).

De asemenea, între 2007 şi 2008, aceasta a fost coordonator comunicare la Videofil, o agenţie online specializată în informaţii din domeniul cinematografiei, iar în 2005, Novăceanu a lucrat la Radio Guerrilla, ca editor prezentator ştiri.

De asemenea, în 2004, Novăceanu a fost voice-over ştiri la Antena 1, iar între 2000 şi 2004, aceasta a fost redactor prezentator ştiri, realizator al emisiunilor "De 10 ori România" şi "100 % European", dar şi realizator al rubricii politice "Sinteza zilei" şi producător al emisiunii "Bucureştii în noapte", în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.

Totodată, între 1998 şi 2000, Novăceanu a lucrat ca redactor prezentator ştiri la Radio Tinerama Bucureşti, iar între 1996 şi 1997, la Radio 1 Deva, ca redactor prezentator ştiri.

Între 1997şi 1998, Novăceanu a fost editor prezentator ştiri la Antena 1 Hunedoara.

Marta Ramona Novăceanu a urmat cursurile masterului în "Politici Publice şi Integrare Europeană", la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative şi este licenţă în "Comunicare şi Relaţii Publice", la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice.

De asemenea, aceasta a urmat cursurile de dicţie, respiraţie si improvizaţie, mişcare scenică, cu profesoara Ileana - Cârstea Simion, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici