De ce a câştigat Irinel Columbeanu custodia fetiţei - vezi aici motivarea instanţei

Magistraţii care au dispus ca Irina Columbeanu să rămână temporar în grija tatălui ei afirmă, în motivarea deciziei, că între niciunul dintre cei doi părinţi şi copilul în vârstă de cinci ani nu există o legătură "foarte puternică", însă condiţiile oferite ei de tată sunt "preferabile".

629 afișări
Imaginea articolului De ce a câştigat Irinel Columbeanu custodia fetiţei - vezi aici motivarea instanţei

De ce a câştigat Irinel Columbeanu custodia fetiţei - vezi aici motivarea instanţei (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"Instanţa apreciază, raportat la toate elementele menţionate anterior, că reclamanta pârâtă nu face dovada unor condiţii de locuit adecvate, stabile şi similare cu cele anterioare în care a crescut minora, după cum nu face dovada nici a existenţei unei legături foarte puternice între mamă şi copil. Chiar dacă această din urmă observaţie este pe deplin aplicabilă şi în cazul pârâtului reclamant, instanţa remarcă, totuşi, faptul că probatoriul sumar îngăduit în această procedură permite a trage concluzia că pârâtul reclamant beneficiază de condiţii preferabile, care pot crea minorei un mediu optim pentru dezvoltare", se arată în motivarea deciziei de luni prin care Judecătoria Buftea a stabilit ca Irinel Columbeanu să primească temporar custodia copilului, până la soluţionarea definitivă a divorţului.

Instanţa a avut în vedere, în luarea deciziei, faptul că, pe de-o parte, Monica Columbeanu a susţinut, în faţa instanţei, că locuieşte într-un apartament în centrul Capitalei, care i-a fost donat de Irinel Columbeanu în timpul căsniciei. Donaţiile între soţi în timpul căsniciei sunt revocabile însă, omul de afaceri anunţând chiar că intenţionează să anuleze actul de donaţie, autentificat la biroul notarial al Ioanei Popescu Tăriceanu, soţia fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, Irinel Columbeanu a depus la instanţă o copie după un "card de identificare" emis de autorităţile din statul american California, conform căruia Monica Columbeanu ar avea un domiciliu stabil în Los Angeles până cel puţin în august 2011.

În al treilea rând, un raport de evaluare psihologică a arătat că Irina Columbeanu nu mai vrea să ajungă în America, ea rugându-se "lui Moş Crăciun" să o ajute să nu se mai întoarcă niciodată la colegii de la grădiniţa de peste ocean.

Având în vedere faptul că fiica celor doi are o problemă la gândul că ar reveni în California, pe de-o parte, şi situaţia locativă ambiguă a mamei ei, pe de altă parte, instanţa a decis să-i acorde temporar lui Irinel Columbeanu custodia copilului.

"Instanţa observă, pe baza actelor depuse în acest stadiu, fără a analiza în fond această chestiune litigioasă, că pârâtul reclamant face dovada cel puţin a aparenţei unui domiciliu stabil, pe când reclamanta pârâtă nu produce astfel de dovezi: dimpotrivă, actele depuse par a contura o situaţie de relativ provizorat", afirmă judecătorii ilfoveni în motivarea deciziei lor în chestiunea custodiei temporare a copilului soţilor Columbeanu.

Instanţa Judecătoriei Buftea a respins, luni, cererea Monicăi Columbeanu de a-i fi încredinţată fetiţa până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul divorţului.

Cererea a fost judecată, vineri, însă instanţa a amânat până luni pronunţarea deciziei.

La termenul de vineri, la instanţă au fost prezenţi atât Irinel Columbeanu, cât şi Monica, aceasta rămânând însă în maşină până la finalizarea judecării cererii.

"De când Irina a venit în ţară (din SUA-n.r.), am petrecut fiecare zi alături de ea", a spus Irinel Columbeanu, vineri, după şedinţa de judecată.

El a susţinut că a aflat din presă că Monica a cerut divorţul, că este de acord cu el, dar "cu foarte multe regrete". De asemenea, el a spus că tot din presă a aflat despre cererea Monicăi privind încredinţarea în procedură de urgenţă a Irinei Columbeanu.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva în legătură cu mariajul, Irinel Columbeanu a spus că cea mai mare vină a sa este că a stat de vorbă cu jurnaliştii.

Referitor la solicitarea Monicăi de a-i fi încredinţată ei fetiţa, Columbeanu a precizat că nu este de acord şi "că va lupta până la capăt pentru Irinuca".

În ceea ce priveşte partajul, Irinel Columbeanu a spus că această chestiune nu ar trebui să intre în discuţie. El a amintit că i-a donat Monică un apartament în zona Pieţei Victoria, unde stăteau Irina şi bunica ei, pentru că grădiniţa la care merge fetiţa este în aproapiere. Irinel Columbeanu a susţinut că, dacă lucrurile se vor complica, există posibilitatea de revocare a donaţiei, pentru că apartamentul trebuie să rămână fetiţei.

Monica Columbeanu a cerut divorţul de Irinel Columbeanu, primul termen în acest proces fiind stabilit la Judecătoria Buftea în 21 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici