Despre manea ca formă de manifestare a folclorului urban, duminică, la "Apropo TV"

Maneaua, ca formă de manifestare a folclorului urban, constituie subiectul ediţiei de duminică a emisiunii "Apropo TV", care va fi difuzată de la ora 13.05, la Pro TV, informează televiziunea.

178 afișări
Imaginea articolului Despre manea ca formă de manifestare a folclorului urban, duminică, la "Apropo TV"

Despre manea ca formă de manifestare a folclorului urban, duminică, la "Apropo TV"

În ediţia de duminică a "Apropo TV", în care se face o analiză a manelei şi unde cântăreţii de manele - "şmecheriţi", "plini de vrăjeală" sau "barosani" - vor fi întorşi pe toate feţele, vor fi invitaţi Dragoş Bucurenci, Florin Dumitrescu şi Jean de la Craiova.

"Of, viaţa mea, of, inima mea", "adio, dietă, am verighetă", "bagă cardu-n bancomat să-mi araţi că eşti bărbat" - nu sunt versuri inspirate din poezii contemporane, ci creaţii ale geniului manelistic de la noi. Inspiraţia în cultura manelelor românească este principalul subiect de discuţie al lui Andi Moisescu şi al invitaţilor săi.

Dragoş Bucurenci, Florin Dumitrescu şi "Vă pupă" Jean de la Craiova fac o analiză pertinentă a versurilor din manele, a semnficaţiilor ascunse ale acestora, dar şi a influenţelor din viaţa de zi cu zi pe care acestea le au. Fie că vorbesc despre duşmani, prieteni sau bani, despre dragoste, petreceri sau barosani, manelele au reuşit să se impună şi să câştige teren în cultura muzicală din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici