Dolce&Gabbana a dat în judecată un mic atelier artizanal sud-african care se numea Dolce and Banana - VIDEO

Cunoscutul brand de lux milanez Dolce&Gabbana a intentat un proces prin care a obligat un mic atelier artizanal din apropiere de oraşul sud-african Cape Town, care se numea Dolce and Banana, să îşi schimbe numele, a anunţat, duminică, presa locală sud-africană.

341 afișări
Imaginea articolului Dolce&Gabbana a dat în judecată un mic atelier artizanal sud-african care se numea Dolce and Banana - VIDEO

Dolce&Gabbana a dat în judecată un mic atelier artizanal sud-african care se numea Dolce and Banana (Imagine: www.dolceandbanana.com)

Mijou Beller, proprietara franceză a acestui comerţ din Hout Bay, un orăşel de coastă, unde vinde articole fabricate din cochilii, mărgele din lemn, broşe din sidef, veioze create din ramuri de copac, a fost prevenită de două ori, a precizat avocatul mărcii italiene, Herman Blignaut, într-un articol publicat în săptămânalul duminical sud-african Sunday Times.

În faţa refuzului de a se conforma, avocatul grupului Dolce&Gabbana a depus plângere în justiţie, explicând într-un document de 300 de pagini, prezentat la Înalta Curte din Cape Town, felul în care acel joc de cuvinte (Dolce and Banana), care modifică numele celebrei mărci italiene de lux, aduce atingere mărcii şi îi "slăbeşte" credibilitatea.

"Nu avem bani pentru a ne lupta cu ei, deci am decis să ne schimbăm numele. La revedere, Dolce. Mulţumesc pentru momentele frumoase", a declarat comercianta franceză originară din Cannes, care se teme însă să nu fie nevoită să plătească 100.000 de Rands (9.800 de euro), reprezentând cheltuielile de judecată, fapt care i-ar ruina definitiv afacerea, pe care a început-o în urmă cu 12 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici