Dragobetele, sărbătorit la Penitenciarul Vaslui printr-un recital de cântece şi poezii de dragoste

Un număr de 20 de deţinuţi ai Penitenciarului Vaslui au sărbătorit vineri Dragobetele, în clubul unităţii de detenţie, printr-un recital "emoţionant" de cântece şi poezii, majoritatea compoziţii proprii, prin care au exprimat "dorul inimii lor, oferind (...) multă căldură sufletelor greu încercate".

246 afișări
Imaginea articolului Dragobetele, sărbătorit la Penitenciarul Vaslui printr-un recital de cântece şi poezii de dragoste

Dragobetele, sărbătorit la Penitenciarul Vaslui printr-un recital de cântece şi poezii de dragoste (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Penitenciarul Vaslui a organizat pentru cei peste 600 de deţinuţi ai unităţii de detenţie un spectacol special susţinut de 20 de persoane private de libertate cu ocazia zilei de Dragobete, ce a putut fi urmărit în direct la televizor, în toate camerele penitenciarului, prin intermediul televiziunii cu circuit închis. 

Deţinuţii care au participat voluntar la acţiune au susţinut un recital de cântece şi poezii de dragoste, majoritatea compoziţii proprii.

"Cu fiecare acord, cu fiecare vers, ei au exprimat dorul inimii lor, oferind în acelaşi timp o mângâiere, o speranţă, pe ici pe colo câte o lacrimă, şi foarte multă căldură sufletelor greu încercate. Cu alte cuvinte, Dragobete, zeul bunei dispoziţii şi al iubirii, a oferit persoanelor private de libertate un moment de descătuşare emoţională, o deschidere pentru o primăvară sufletească, un început pentru o renaştere din propriul marasm, o şansă pentru redescoperirea identităţii personale şi, cel mai important, o speranţă pentru perioada de după liberare. Activitatea s-a dovedit a fi un bun prilej pentru cunoaşterea şi popularizarea tradiţiilor şi a folclorului românesc, contribuind şi la diminuarea efectelor negative ale încarcerării asupra persoanelor private de libertate", se arată într-un comunicat al Penitenciarului Vaslui.

La finalul acţiunii, cei 20 de deţinuţi au primit diplome de participare personalizate, ei adunând în acelaşi timp credite care le conferă drepturi în plus la pachete şi vizite din partea apropiaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici