Emoţiile animalelor, similare celor umane. Filmul „Hachiko”, inspirat dintr-un caz real, oferă o lecţie de loialitate

  • De-a lungul timpului, studiile au arătat că animalele au emoţii similare oamenilor
  • A fost demonstrat faptul că animalele sunt unice prin comportament şi fizionomie
  • Filmul Hachiko a demonstrat fidelitatea animalelor faţă de stăpânii lor
1772 afișări
Imaginea articolului Emoţiile animalelor, similare celor umane. Filmul „Hachiko”, inspirat dintr-un caz real, oferă o lecţie de loialitate

Mai multe studii făcute de-a lungul timpului au arătat cât de multe asemănări există între animale şi oameni. Omul a evoluat direct din regnul animal prin intermediul aceloraşi procese care au determinat şi evoluţia animalelor. Dacă ai un animăluţ de companie ai observat că şi ei au toane sau, că se comportă diferit de la caz la caz.

„Unii dintre ei au o expresie mai de milog. Mai cerşetoare. Din păcate, acolo nu este o chestie emoţional-senzaţională şi câinele vine şi cerşeşte. Nu. Acolo e un muşchi care s-a dezvoltat în procesul de domesticire”, explică dresorul de câini Cristian Gîu.

Cu siguranţă ai auzit despre povestea ecranzată a lui Hachiko, câinele care a dat tuturor oamenilor o lecţie de loialitate. În fiecare dimineaţă, Hachiko îşi însoţea la gară cel mai bun prieten, un profesor care făcea naveta la universitate, iar seara era tot acolo şi se întorceau împreună acasă.

După ce bărbatul a murit, câinele său a continuat să facă drumul dus-întors la gară pentru tot restul vieţii. Filmul a fost inspirat din fapte reale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici