Energie, hituri şi amintiri la primul concert al trupei LINKIN PARK la Bucureşti - FOTO

Membrii formaţiei Linkin Park au făcut la prima lor venire la Bucureşti un concert ca la carte, cu piesele care au marcat istoria de peste 10 ani a trupei, cu multă energie şi, cu siguranţă, trezind amintiri pentru fanii lor de toate vârstele.

2764 afișări
Imaginea articolului Energie, hituri şi amintiri la primul concert al trupei LINKIN PARK la Bucureşti - FOTO

Trupa Linkin Park (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Aproximativ 13.000 de oameni au participat la primul concert al trupei Linkin Park în România, potrivit organizatorilor, iar în mulţime se aflau persoane care fluturau steaguri ale Bulgariei şi Albaniei.

Mii de oameni se aflau deja la complexul Romexpo la scurt timp după deschiderea porţilor, când pe scenă s-au succedat PhenomenOn, Coma şi Zdob şi Zdub. Deşi părea că va ploua, vremea a fost de partea fanilor Linkin Park, berea a curs gârlă şi pe răcoare şi toată lumea, de la puştani la cei mai maturi, inclusiv părinţi şi bunici veniţi cu copiii, părea că aşteaptă cu emoţie întâlnirea cu o trupă emblematică pentru o perioadă din viaţa lor - mai recentă sau mai îndepărtată.

Membrii Linkin Park nu s-au lăsat mai deloc aşteptaţi, urcând pe scenă în jur de 20.20, şi au făcut un concert ca la carte, cu o energie constantă, timp de circa o oră şi jumătate, care s-a simţit până în ultimele rânduri de spectatori.

Aplauzele şi strigătele însoţeau fiecare piesă, chiar dacă au fost şi dintre cele mai noi, trupa prezentându-şi şi albumul care va fi lansat pe 26 iunie, "Living Things", cu piese ca "Lies Greed Misery" şi "Burn It Down". Nu au lipsit piese dintre cele mai cunoscute, din toată istoria trupei, precum "Runaway", "A Place for My Head", "Faint", "Waiting for the End" şi "Breaking the Habit".

Muzica era însoţită de proiecţii color şi alb negru, joc de lumini nebun, iar de clapele lui Mike Shinoda a stat tot timpul atârnat un steag al României. Ambii solişti, Shinoda şi Chester Bennington, mulţumeau pe rând publicului, adresându-se cu "ladies and gentlemen" şi spuneau cât sunt de onoraţi să cânte în faţa unei audienţe "fantastice". Shinoda a şi dat publicului ocazia să cânte la propriul microfon, spre finalul concertului, la "In The End", înnebunindu-i pe cei din primele rânduri. Toată lumea urla din toţi rărunchii, erau tinere care plângeau, iar staff-ul de pe scenă a împărţit apă pentru a-i mai răcori pe fani.

După "Numb", trupa a anunţat că-şi ia la revedere şi cântă o ultimă piesă - "Bleed It Out" cu un insert din "'Sabotage", de la Beastie Boys. Au plecat după ce au aruncat în mulţime tot ce-au avut la îndemână - pene de chitară, beţe de tobe, sticle de apă şi suc -, dar s-au ţinut de cuvânt şi n-au mai revenit, în ciuda cererii asurzitoare. Oamenii au mai rămas strigând în faţa scenei, chiar şi când cei din staff strângeau instrumentele şi se amuzau aruncând publicului întârziat câte o sticlă de apă rămasă.

Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn, Rob Bourdon nu sunt doar o trupă de rock, ci un hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ. Cei şase membri ai trupei Linkin Park sunt originari din sudul Californiei, iar ideea formaţiei a apărut în micul dormitor al lui Mike Shinoda, unde acesta şi Delson au înregistrat primul material muzical, în 1996. Cei doi fuseseră colegi de şcoală.

De-atunci, trupa Linkin Park a vândut peste 45 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat două premii Grammy din şase nominalizări, plus numeroase alte trofee ale industriei muzicale.

"Cea mai mare greşeală pe care o fac unii este aceea de a spune ca suntem doar o trupă de rock", spune chitaristul Brad Delson. "Noi considerăm muzica noastră un hibrid a ceea ce am ascultat noi şase de-a lungul timpului. Titlul albumului nostru de debut, "Hybrid Theory", este de fapt numele pe care voiam să-l purtăm ca trupă şi este rezultatul a şase moduri de a înţelege muzica şi a şase personalităţi artistice distincte", mai spune acesta.

"Hybrid Theory" a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare vândute în SUA) şi a câştigat mai multe discuri de platină în multe alte ţări. Albumul "A Thousand Suns" a debutat direct pe locul 1 în Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea material discografic consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge în acest top. Turneul de promovare cu acelaşi nume, "A Thousand Suns Tour", a traversat cinci continente şi 30 de ţări, prilej cu care cei şase muzicieni au cântat în faţa a peste un milion de fani.

"Linkin Park cântă pentru prima dată nu doar în România, ci şi în zona Balcanilor, ceea ne face să credem că vom avea şi numeroşi spectatori din ţările vecine", spunea înainte de concert directorul general Events, Sorina Burlacu.

Linkin Park lucrează în prezent la un nou album, care va fi lansat în vara anului 2012. După o perioadă de experimente şi într-o eră în care mai toate formaţiile merg spre dubstep, Linkin Park a decis să revină la sound-ul iniţial. Chester Bennington spune despre noul proiect că "va fi ceva mult mai familiar oamenilor decât a fost "A Thousand Suns"". "Am încorporat mult sunet de chitară, refrenuri grandioase, dar şi câteva elemente electronice grele. Vom încerca să venim cu un sound greu, fără să mergem prea mult înspre metal", spune acesta.

Chester Bennington a mai dezvăluit că, din punct de vedere al temelor lirice, se va baza pe chestiuni mult mai personale. "Am scris mult despre relaţii", a explicat el. "Nu suntem o trupă politică, ci avem o puternică orientare socială", adaugă acesta.

În anul 2005, Linkin Park a pus bazele Music For Relief, o organizaţie caritabilă non-profit, care a adunat peste cinci milioane de dolari pentru victimele dezastrelor naturale. Suma de 2,2 lei din fiecare bilet vândut la concertul din România va merge către Music For Relief. În acest moment, Linkin Park este trupa cu cei mai numeroşi fani pe Facebook, cu peste 36 de milioane de "adepţi".

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici