EUROVISION 2012, prima semifinală: MANDINGA a calificat ROMÂNIA în finală. Care sunt celelalte ţări finaliste - GALERIE VIDEO

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a calificat în finala concursului, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi, de semifinala care s-a desfăşurat la Baku, în Azerbaidjan.

26472 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2012, prima semifinală: MANDINGA a calificat ROMÂNIA în finală. Care sunt celelalte ţări finaliste - GALERIE VIDEO

EUROVISION 2012, prima semifinală: MANDINGA a calificat ROMÂNIA în finală

Deşi solista formaţiei Mandinga, Elena Ionescu, a avut nişte probleme cu casca, trupa românească, care a participat în concurs cu piesa "Zaleilah" (compozitor Costi Ioniţă), a reuşit să treacă cu bine de semifinala de marţi.

Eurovision va continua joi, cu a doua semifinală, când vor concura, în ordinea tragerii la sorţi: Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia şi Herţegovina, Lituania.

Ţările calificate direct în finală sunt Marea Britanie, Franţa, Italia, Azerbaidjan, Spania şi Germania.

Finala concursului Eurovision va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00 (ora României).

Mandinga: Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci ţări în finala Eurovision

Membrii formaţiei Mandinga au declarat pentru MEDIAFAX că îşi propun să facă un spectacol perfect în finala Eurovision, care va avea loc sâmbătă, la Baku, în Azerbaidjan, obiectivul lor fiind să ajungă între primele cinci ţări în topul final al competiţiei.

Contactaţi de MEDIAFAX, membrii trupei Mandinga au spus că, din păcate, în semifinala de marţi seară nu a fost atât de bine ca la repetiţii.

"Dacă la toate repetiţiile de până acum nu am avut probleme tehnice, am avut parte de aşa ceva tocmai în direct, în timpul semifinalei. Din fericire, Elena este o foarte bună profesionistă şi o artistă excelentă şi a reuşit să facă faţă situaţiei", a spus Alex (Mandinga).

La rândul său, Elena, solista trupei, a explicat: "Este ca atunci când conduci o maşină cu geamurile aburite. Se vede ceva, dar totuşi, dacă nu cunoşti foarte bine drumul, faci uşor un accident. Aşa a fost şi pentru mine pe scenă. Noroc că ştim foarte bine piesa şi că există o comunicare perfectă între mine şi băieţi, pentru că am reuşit să facem faţă unui moment delicat. Am avut o scurtă reacţie de şoc în momentul în care am realizat că nu mai aud nimic în cască. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu scena, asta înseamnă că este aproape imposibil să te sincronizezi cu piesa şi colegii de scenă, bazându-te doar pe ecoul care vine din sală. Totuşi, noi am reuşit să trecem peste acest moment, să ducem piesa până la capăt şi, cu ajutorul telespectatorilor şi al juriului de specialitate, să reprezentăm România în finala Eurovision".

La rândul său, Omar a precizat că toate ţările participante au trupe foarte bune în concurs. "Nu vrem să comentăm ce au făcut ceilalţi pe scenă. Noi vrem să ne concentrăm asupra show-ului nostru şi în finală să oferim tot ceea ce Mandinga are mai bun".

UPDATE 23:50 - Cele zece ţări calificate în finala Eurovision 2012 sunt: ROMÂNIA, Republica Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

UPDATE 23:37 - Stop vot. Liniile telefonice au fost închise

UPDATE 23:21 A început votul

UPDATE 23:18 - Fraţii de la Jedward, din Irlanda, încheie prima semifinală Eurovision 2012

UPDATE 23:14 E rândul Republicii Moldova. Pasha Parfeny cântă în engleză o piesă cu nume românesc: Lăutar.

UPDATE 23:09 - Intră pe scenă trupa Trackshittaz, reprezentanta Austriei. Piesa acestora este o combinaţie între rap şi dance.

UPDATE 23:06 - Compact Disco, una dintre cele mai cunoscute trupe din Ungaria, interpretează Sound of Our Hearts

UPDATE 23:00 - Urcă pe scenă bunicuţele din Rusia. Urmează Buranovskiye Babushki cu Party For Everybody. Pe scenă este şi un cuptor, bunicuţele încercând să recreeze o scenă dintr-o bucătărie tradiţională rusească

UPDATE 22:56 - Urcă pe scenă Soluna Samay cu piesa Should've Known Better. Solista reprezintă Danemarca

UPDATE 22:53 - Intră pe scenă Ivi Adamou cu piesa La La Love, reprezentând Ciprul.

UPDATE 22:48 - Reprezentanţii San Marino, Valentina Monetta, interprentează The Social Network Song. Aceasta este o piesă dedicată reţelei de socializare Facebook

UPDATE 22:46 - Izabo reprezintă Israelul cu piesa Time

UPDATE 22:40 - Deşi reprezintă Finlanda, Pernilla cântă în limba suedeză. Numele piesei sale s-ar traduce "Când închid ochii"

UPDATE 22:35 - Din Belgia vine Iris cu melodia Would you, o altă baladă

UPDATE 22:33 Reprezentanţii Elveţiei au urcat pe scenă. Simplus vor intrepreta Unbreakable

UPDATE 22: 28 MANDINGA urcă pe scenă. Trupa a avut o piesă energică şi colorată. Se pare că solista ar fi avut nişte probleme cu casca în timpul melodiei.

UPDATE 22:23 Reprezentanta Albaniei, Rona Nishliu, cântă Suus. Rona este cunoscută în ţara sa atât pentru melodiile pop, cât şi pentru cele jazz.

UPDATE 22:18 Din Letonia vine Anmary pentru a cânta Beautiful Song.

UPDATE 22: 15 - Pe scenă urcă reprezentanta Greciei, Eleftheria Eleftheriou, care cântă piesa Aphrodisiac, cu puternice accente balcanice.

UPDATE 22:12 - Au urcat pe scenă reprezentaţii Islandei, Greta Salóme şi Jónsi cu piesa Never Forget.

UPDATE 22:08 - A urcat pe scenă Rambo Amadeus, reprezentantul Muntenegrului. Piesa pe care o interpretează se numeşte Euro Neuro.

UPDATE 22:05 - S-au prezentat cele şase ţări deja calificate: Azerbaidjan - deoarece găzduieşte evenimentul - plus ţările sponsor: Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania şi Germania.

UPDATE 22:00 - A început prima semifinală a Eurovisionului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici