EUROVISION 2015: Şapte lucruri despre concursul din acest an

Prima semifinală a concursului internaţional Eurovision a avut loc aseară, 19 mai, la Viena, iar următoarea se va desfăşura joi, 21 mai. Marea finală, în care s-a calificat şi România, reprezentată de Voltaj cu piesa „De la capăt”, va fi pe 23 mai.

1641 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2015: Şapte lucruri despre concursul din acest an

EUROVISION 2015: Şapte lucruri despre concursul din acest an (Imagine: Eurovision.tv)

Şapte lucruri inedite despre concursul din 2015

1 . Eurovision se desfăşoară în Austria, Viena pentru prima dată din 1967, relatează BBC.

2. Tema concursului din acest an este “Building Bridges” (“Construind punţi”)

3. 2015 marchează 60 de ani de la prima ediţie a Eurovision.

4. În acest an, concurează 40 de ţări.

5. Australia se numără printre ţările participante, fiind reprezentată de Guy Sebastian.

6. Scena este înconjurată de un ”ochi” de leduri, lat de 43 de metri şi înalt de 14 metri.

7. 800 de oameni contribuie la organizarea evenimentului.

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă, după ce a trecut, marţi seară, de prima semifinală, care s-a desfăşurat pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei.

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj - formată din Călin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitară), Adrian Cristescu (clape) - a urcat pe scena Eurovision Song Contest 2015 marţi seară, în prima semifinală a competiţiei, pe poziţia a 15-a.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, "De la capăt/ All Over Again", are muzica creată de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, şi versurile compuse de Călin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Răzvan, Monica-Ana Stevens şi Andrei-Mădălin Leonte. Piesa, care face parte dintr-o campanie, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici