Facebook-ul şi sănătatea: O poză postată pe reţeaua de socializare a salvat vederea unui copil de trei ani - FOTO

Facebook este folosit de milioane de oameni pentru a posta instantanee cu familia, copiii şi prietenii, pe care să le vadă toţi cei apropiaţi, însă uneori o fotografie postată pe reţeaua de socializare poate însemna mult mai mult. Este cazul unei americance, Tara Taylor, care a vrut să le arate prietenilor cum fiica ei de trei ani, Rylee, a reuşit să-şi aranjeze singură părul ca o prinţesă.

441 afișări
Imaginea articolului Facebook-ul şi sănătatea: O poză postată pe reţeaua de socializare a salvat vederea unui copil de trei ani - FOTO

Facebook-ul şi sănătatea: Cum o poză postată pe reţeaua de socializare a salvat vederea unui copil de trei ani

Tara Taylor nu şi-a imaginiat nicio clipă că acea fotografie va fi un ajutor important pentru fiica ei, scrie time.com.

În poză, ochiul stâng al fetei strălucea. Mulţi ar fi spus că este din cauza bliţului aparatului de fotografiat, însă doi dintre prietenii femeii i-au spus acesteia că Rylee ar putea avea o problemă de vedere.

“Mi-au spus: "Hei, sunt sigur că nu e nimic grav, poate este din cauza bliţului, dar ochiul fiicei tale străluceşte şi poate că ar fi bine să mergi să verifici, deoarece există riscul ca fata să aibă o problemă la ochi", a povestit Tara Taylor.

Ulterior, mama şi-a dus fiica la medic, iar după mai multe consultaţii i s-a transmis că Rylee suferă de maladia Coats, o boală foarte rară care se caracterizează prin dezvoltarea anormală a unor vase de la retină şi care poate cauza orbirea.

Deoarece fetiţa a început tratamenul imediat, vederea i-a fost salvată.

Diagnosticarea prin intermediul Facebook poate părea exagerată, însă acesta nu este singurul caz de acest gen. Michelle Freeman a descoperit că fiica sa suferă de cancer la ochi, după ce una dintre prietenele sale de pe reţeaua de socializare, care era de meserie asistentă, a atenţionat-o în legătură cu o fotografie a copilei. Deşi pupila fetiţei ar fi trebuit să apară cu roşu într-o poză, apărea cu alb, situaţie cauzată de cancer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici