Festivalul One World România va aborda cei 30 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989

Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului de film One World România, care se va desfăşura între 15 şi 24 martie, în Bucureşti, va avea ca temă cei treizeci de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.

134 afișări

Prima zi a evenimentului, 15 martie, va fi marcată de spectacole şi de o dezbatere.

Piesa "An Tan Tina", realizată de Nicoleta Lefter, va avea două reprezentaţii la Palatul Univers, de la ora 17.00, respectiv ora 22.00. Aceasta este creată după cartea "Fals tratat de manipulare", scrisă de Ana Blandiana, ce reprezintă o paralelă între tipul de manipulare folosit în prezent şi cel din comunism. Spectacolul va mai fi pus în scenă şi pe 16, 18, 20, 22 şi 24 martie.

De la ora 20.00, la Mezanin, va avea loc o dezbatere care abordează mişcările civice şi primele partide de opoziţie apărute după 1990. La aceasta vor participa Ana Blandiana, Radu Filipescu, Mona Muscă, Smaranda Enache şi Radu Vancu. La orele 19.00 şi 21.00 vor avea loc, la Salonul de Proiecţie, programe tematice care abordează producţia studioului de film "Alexandru Sahia" în contextul anului 1989, dar şi în anii imediat următori.

Evenimentele din decembrie 1989, dar şi din anii care au urmat vor fi abordate din numeroase perspective, precum cele politice, de intimitate şi de sexualitate şi de istorie şi arhitectură. Printre temele abordate în festivalul de film se vor număra schimbările constituţionale, aderarea României la Uniunea Europeană, începuturile industriei de publicitate din România, dezincriminarea homosexualităţii, casele demolate şi cele rămase în picioare în urma experimentelor sociale la care a fost supus Bucureştiul şi arhitectura postbelică în peisajul actual.

Biletele şi rezervările pot fi făcute pe site-ul oficial al festivalului One World Romania, dar şi pe site-ul eventbook.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici