Filmul "Inferno", din seria "Codul lui Da Vinci", în care joacă şi Ana Ularu, a avut premiera mondială. Când va apărea în România - VIDEO

"Inferno", filmul laureatului premiului Oscar, Ron Howard, cel de-al treilea lungmetraj din seria ecranizărilor "Codul lui Da Vinci", în care Tom Hanks este protagonist şi în care joacă şi românca Ana Ularu, a avut premiera mondială sâmbătă, în Florenţa, potrivit Reuters.

9799 afișări
Imaginea articolului Filmul "Inferno", din seria "Codul lui Da Vinci", în care joacă şi Ana Ularu, a avut premiera mondială. Când va apărea în România - VIDEO

Filmul "Inferno", din seria "Codul lui Da Vinci", în care joacă şi Ana Ularu, a avut premiera mondială. Când va apărea în România - VIDEO

"Inferno" (SUA, 2016), thrillerul bazat pe romanul cu acelaşi nume al lui Dan Brown, îi are ca protagonişti pe Tom Hanks, Felicity Jones, iar într-un rol secundar apare celebra actriţă română Ana Ularu.

Faimosul expert în simbolistiscă, Robert Langdon, se află pe urmele unor indicii care îl conduc la marele Dante. Doar că acesta se trezeşte amnezic într-un spital italian, unde se aliază cu Sienna Brooks (Felicity Jones), o doctoriţă care, speră el, îl va ajuta să îşi redobândească memoria. Împreună pleacă într-o cursă nebunească prin Europa pentru a dejuca un complot mondial.

Filmul va fi proiectat în avanpremieră naţională şi va deschide cea de-a IV-a ediţie a Dracula Film Festival, ce va avea loc între 12–16 octombrie, la Teatrul "Sică Alexandrescu", Cinemateca Patria şi Cinema One din Braşov. Filmul este distribuit de Intercom Film, iar din 14 octombrie va rula în cinematografele din România. 

"Sunt fericit că premiera mondială va fi chiar în Florenţa", a declarat anterior Tom Hanks pentru Reuters, în Singapore, Ron Howard, regizorul celor trei filme din franciză. Cineastul a adăugat că Florenţa a fost oraşul ales simbolic pentru premiera filmului "Inferno", deoarece "are o semnificaţie centrală" în poveste.

În "Inferno", cercetătorul în simbologie Robert Langdon, jucat de Tom Hanks, încearcă să oprească o intrigă mârşavă care ar duce la răspândirea unei molimi printre oameni. Pelicula este ultima din seria adaptată după bestseller-ul lui Dan Brown din 2003, "Codul lui Da Vinci". Tom Hanks va juca din nou rolul celui care decriptează misterele, pe care actorul l-a numit "cel mai inteligent tip pe care l-am interpretat."

Titlul filmului şi multe dintre simbolurile examinate de Langdon sunt extrase din viaţa şi operele poetului italian Dante Aligheri, cu prisosinţă din trilogia "Divina Comedie" scrisă în secolul al XIV-lea. În cartea "Infernul", prima parte a trilogiei lui Dante, poetul descrie o călătorie în Infern, prin cele 9 bolgii al suferinţei.

În distribuţia filmului este şi actriţa română Ana Ularu, dar şi britanica Felicity Jones şi actorul indian Irrfan Khan. Ben Foster joacă rolul omului de ştiinţă care încearcă să răspândească un virus printre oameni pentru a opri creşterea exponenţială a populaţiei pe Pământ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici