Fluturii monarh sunt pe cale de dispariţie. Populaţia lor a scăzut cu până la 72% în ultimii 10 ani

Fluturele monarh a făcut joi un pas mai aproape de dispariţie, oamenii de ştiinţă înscriind emblematica insectă portocalie şi neagră pe lista speciilor pe cale de dispariţie din cauza reducerii rapide a numărului de exemplare.

520 afișări
Imaginea articolului Fluturii monarh sunt pe cale de dispariţie. Populaţia lor a scăzut cu până la 72% în ultimii 10 ani

Sursa foto: AP

"Este pur şi simplu un declin devastator", a declarat Stuart Pimm, un ecologist de la Universitatea Duke. "Acesta este unul dintre cei mai uşor de recunoscut fluturi din lume".

Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii a adăugat pentru prima dată fluturele monarh migrator pe "lista sa roşie" a speciilor ameninţate şi l-a clasificat ca fiind "în pericol", la doi paşi de dispariţie, scrie AP.

Grupul estimează că populaţia de fluturi monarh din America de Nord a scăzut între 22% şi 72% în 10 ani, în funcţie de metoda de măsurare.

"Ceea ce ne îngrijorează este rata de declin", a declarat Nick Haddad, biolog specializat în conservare la Michigan State University. Haddad estimează că populaţia de fluturi monarh pe care o studiază în estul Statelor Unite a scăzut între 85% şi 95% din anii 1990.

În America de Nord, milioane de fluturi monarh întreprind cea mai lungă migraţie dintre toate speciile de insecte cunoscute de ştiinţă.

După ce iernează în munţii din centrul Mexicului, fluturii migrează spre nord, înmulţind mai multe generaţii de-a lungul drumului, pe mii de kilometri. Puii care ajung în sudul Canadei încep apoi călătoria de întoarcere în Mexic la sfârşitul verii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici