FOTO Poziţia INDECENTĂ a unui trup găsit în oraşul Pompei a stârnit imaginaţia utilizatorilor de internet

În anul 79 d.Hr., vulcanul Vezuviu a erupt şi a distrus în totalitate oraşul Pompei, acoperindu-l cu un strat gros de cenuşă. Cu toate că acesta a fost redescoperit abia în 1748, cercetările arheologice scot la iveală chiar şi acum informaţii detaliate despre viaţa locuitorilor, iar cea mai recentă descoperire a stârnit un val de râsete în social media, scrie Independent.

16094 afișări
Imaginea articolului FOTO Poziţia INDECENTĂ a unui trup găsit în oraşul Pompei a stârnit imaginaţia utilizatorilor de internet

Poziţia INDECENTĂ a unui trup găsit în oraşul Pompei a stârnit reacţii

De-a lungul anilor, au circulat în presă o serie de imagini ale trupurilor găsite de arheologi în ruinele vechiului oraş roman.

Multe dintre aceste imagini prezintă familii care îşi petrec ultimele momente împreună, sau figuri solitare care încearcă să scape de groaza erupţiei, Independent.

Cu toate acestea, o nouă imagine a unei victime a devenit virală în social media, şi nu pentru un motiv istoric deosebit.

Fotografia în cauză a fost postată prima dată pe contul de Instagram al Parcului Arheologic Pompei, dar imaginea a ajuns să fie distribuită şi pe Twitter, Reddit şi 4 Chan.

Motivul? Ei bine, bărbatul are o poziţie interesantă care a stârnit imaginaţia utilizatorilor de internet, aceştia fiind recunoscuţi pentru setea de postări amuzante. În imagine, omul se află pe spate, cu mâna peste zona intimă şi pare că se simte în culmea fericirii, după cum susţin internauţii.

O postare pe Twitter care se referă la autosatisfacere a fost distribuită de peste 28.000 de ori, bineînţeles, fiind însoţită de câteva răspunsuri interesante.

În timp ce unii utilizatori au încercat să găsească explicaţii amuzante pentru poziţia trupului (”s-a ţinut de mână cu cei dragi”), alţii au adoptat o abordare mai ingenuă (”poţi spune că cântă la chitară”).

Cel care a făcut lumină în acest caz a fost un vulcanolog, Pier Paolo Petron, care a argumentat că, cel mai probabil, din cauza faptului că locuitorii oraşului au murit instant de la căldura emanată, victima a fost surprinsă pur şi simplu în acea poziţie, fără a face ceva în mod special.

”Cele mai multe dintre victimele umane găsite în Pompei au adesea o poziţie "ciudată" a braţelor şi a picioarelor, din cauza contracţiei membrelor ca urmare a efectului de căldură asupra corpului lor”, a explicat bărbatul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici