Care sunt cei trei paşi pe care i-a urmat Elon Musk pentru a deveni MILIARDAR. Omul de afaceri dezvăluie secretele SUCCESULUI

Inventatorul şi omul de afaceri Elon Musk, directorul companiilor SpaceX, Tesla şi Boring, dezvăluie care sunt cei trei paşi pe care i-a urmat pentru a atinge succesul mult râvnit şi a ajunge miliardar.

3479 afișări
Imaginea articolului Care sunt cei trei paşi pe care i-a urmat Elon Musk pentru a deveni MILIARDAR. Omul de afaceri dezvăluie secretele SUCCESULUI

Care sunt cei trei paşi pe care i-a urmat Elon Musk pentru a deveni MILIARDAR. Omul de afaceri dezvăluie secretele SUCCESULUI

Site-ul The Independent notează care sunt cele trei sfaturi care l-au propulsat pe Musk pe scena miliardarilor:

1. Concentrează-te pe mai multe domenii

Deşi credinţa generală este că un om ar trebuie să se axeze pe un sigur domeniu pentru a excela, ar fi indicată cunoaşterea a cât mai multe domenii posibile, chiar dacă este o cunoaştere superficială. Cum expertiza lui Musk variază de la ţtiinţa despre rachete până la inteligenţa artificială şi inginerie, dacă înveţi cât mai multe noţiuni din diferite domenii, cu atât vei fi mai avantajat.

2. Învaţă să îţi transferi cunoştinţele

În adolescenţă, Musk obişnuia să citească două cărţi pe zi, din diferite domenii (ficţiune, filozofie, religie, programare). Această sete de cultură i-a permis să se expună unei variaţii de subiecte. Astfel, Elon a reuşit să transfere ce învăţa dintr-un domeniu într-un context şi să îl aplice în altul. 

3. Explorează şi reconstruieşte

Pentru a avea parte de succes, atunci când învaţă, o persoană trebuie să exploreze modalităţile şi abordările prin care face acest lucru, să le compare şi să le reconstruiască. Persoana trebuie să cerceteze diferitele modalităţi pentru a găsit tehnica de învăţare care i se potriveşte cel mai bine.

A doua etapă după explorare implică reconstruirea principiilor pe care le-a învăţat deja din alte domenii şi aplicarea acestora. De exemplu, Musk a învăţat despre industria aerospaţială - şi a putut crea SpaceX; domeniul auto pentru a crea Tesla sau tehnologia pentru a crea PayPal.

Câteva întrebări care ar putea ajuta la asimilarea informaţiei prin procesele lui Musk sunt: ”De ce anume îmi aminteşte acest lucru?” sau ”De ce îmi amintesc acest lucru?”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici