GALERIE FOTO Timişorenii au pedalat în costume populare pe străzile oraşului. Cele mai frumoase costume, premiate

Aproximativ 200 de timişoreni de toate vârstele au participat, sâmbătă, la o pedalare pe străzile oraşului în costume populare, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Iei, iar cele mai frumoase vestimentaţii tradiţionale au fost premiate de organizatori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

487 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Timişorenii au pedalat în costume populare pe străzile oraşului. Cele mai frumoase costume, premiate

Timişorenii au pedalat în costume populare pe străzile oraşului. Cele mai frumoase costume, premiate

Pedalarea “Ia românească pe bicicletă” a ajuns la cea de-a treia ediţie, iar la acţiune au participat aproximativ 200 de timişoreni îmbrăcaţi în costume populare.

Plimbarea pe două roţi pe străzile Timişoarei a fost organizată de “Verde pentru Biciclete” cu scopul de a sărbători Ziua Internaţională a Iei.

“Acest eveniment are rolul de a readuce în discuţie frumuseţea portului românesc. Ia românească, costumul popular şi elementele componente au inspirat an după an designeri internaţionali. Portul românesc este mai actual ca niciodată şi poate fi integrat în viaţa de zi cu zi, întocmai precum mersul pe bicicletă se doreşte a fi un stil de viaţă. Conceptul <IA românească pe Bicicletă> a venit natural, văzând că o sumedenie de participante la pedalările Verde pentru Biciclete au ales această componentă vestimentară tradiţională”, au transmis organizatorii.

Bicicliştii iubitori ai vestimentaţiei tradiţionale româneşti s-au prezentat pe platforma Timco, din Timişoara, iar înainte de pedalare, cele mai deosebite costume sau cămăşi populare au fost premiate. Astfel, au fost oferite premii pentru cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradiţional, cea mai veche ie, cea mai frumoasă apariţie feminină şi cea mai frumoasă apariţie masculină.

Premiul pentru cea mai veche ie a ajuns la o tânără din Timişoara care a îmbrăcat o cămaşă tradiţională realizată de străbunica sa în urmă cu peste 100 de ani.

“Ia are peste 100 de ani, este făcută de străbunica mea, cusută în casă. Vreau să o mai port, dar este mai lungă şi mi-e frică să nu se deterioreze, dar încerc să o mai port cât de des pot. Dacă ar fi mai des astfel de acţiuni, ar fi superb, pentru că sunt o grămadă de ii superbe, care merită să mai iasă din când în când în oraş să le admirăm”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adriana Goia.

La finalul pedalării, bicicliştii au poposit la Muzeul Satului Bănăţean, unde au avut loc mai multe ateliere. De asemenea, participanţii îmbrăcaţi în ie sau în costum popular s-au putut fotografia în cabina foto “Oglinda WOW”, pusă la dispoziţie în mod gratuit.

La Timişoara se află cea mai mare comunitate de biciclişti din România, fiind împărţite aproape 18.000 de numere verzi de bicicletă, în ultimii opt ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici