Generozitatea incredibilă a lui George Michael: Cântăreţul a donat mari sume de bani organizaţiilor caritabile, a plătit datoriile unui student şi a oferit 15.000 de lire unei femei

Deşi George Michael a murit prematur la 53 de ani şi a avut o avere considerabilă din concerte şi vânzarea discurilor, acesta a fost un om deosebit de darnic. Mărturie stau poveştile despre sumele mari de bani pe care le dona Michael organizaţiilor caritabile, dar şi oamenilor aflaţi la ananghie, potrivit Daily Mail.

8729 afișări
Imaginea articolului Generozitatea incredibilă a lui George Michael: Cântăreţul a donat mari sume de bani organizaţiilor caritabile, a plătit datoriile unui student şi a oferit 15.000 de lire unei femei

Generozitatea incredibilă a lui George Michael: Cântăreţul a donat mari sume de bani organizaţiilor caritabile,a plătit datoriile unui student şi a oferit 15.000 de lire unei femei (Imagine: shauntmax30.com)

Detalii despre donaţiile cântăreţului şi actele sale de generozitate ţinute sub tăcere, au ieşit la iveală după moartea artistului care a murit de probleme cardiace, duminică, în casa sa din Oxfordshire, Marea Britanie.

La câteva ore după ce a fost făcută publică moartea sa, prezentatorul britanic de televiziune Richard Osman a dezvăluit cp Michael a sunat-o pe o femeie care a apărut într-o emisiune pentru a-i oferi banii necesari pentru a efectua procedura de fertilizare in vitro.

Osman a scris pe Twitter: 'O femeie de la 'Deal Or No Deal' ne-a spus că are nevoie de 15 000 de lire pentru tratament de fertilizare in vitro. George Michael a sunat în secret a doua zi şi i-a dat banii.'

Între timp, un jurnalist a scris pe Twitter că vedeta i-a oferit unei barmaniţe un bacşiş uriaş după ce a aflat că era studentă şi că avea datorii majore.

Michael şi-a donat din drepturile de autor ale clor mai importante melodii ale sale şi a făcut donaţii substanţiale către anumite organizaţii care oferă sprijin bolnavilor de HIV sau cancer.

Donaţiile sale către organizaţiile de caritate au dus la speculaţii cum că anumite instituţii de acest fel ar putea obţine anumite cote din averea de 100 de milioane de lire a artistului, când aceasta va fi împărţită. 

Michael, care a vorbit despre pierderea partenerului său Anselmo Feleppa din cauza HIV-ului a sprijnit personal fundaţa Terrence Higgins Trust ani de zile, a declarat Jane Barron, din partea organizaţiei: 'George ne-a oferit sprijn şi daruri pe care le-am folosit pentru a aduna fonduri vitale pentru sprijinul oamenilor bolnavi de HIV. Între altele, îi suntem recunoscători că am beneficiat de drepturile de autor pentru duetul lui George din 1991 cu Elton John, Don't Let the Sun Go Down On Me. Banii au contribuit la făurirea unei lumi în care oamenii cu HIV duc vieţi sănătoase, departe de pejudecăţi şi discriminări. Datorită moştenirii lui George, suntem mai aproape de acea lume şi îi suntem extrem de recunoscători pentru sprijinul şi prietenia sa de-a lungul anilor. Gândurile noastre se îndreptă, în acest moment de restrişte, către familia sa şi apropiaţii săi.'

Preşedintele unei organizaţii ce se ocupă cu protecţia copilului, Dame Esther Rantzen, a dezvăluit că George Michael a dăruit organizaţiei drepturile de autor de la single-ul din 1996,  Jesus To A Child:  'Ani în şir a fost cel mai generos filantrop, donând bani pentru Childine, dar nu dorea să-şi facă generozitatea publică aşa că nimeni din afara instituţiei nu ştia cât oferea celor mai vulnerabili copii ai Marii Britanii. De-a lungul anilor ne-a dat milioane şi plănuiam ca anul viitor să-l sărbătorim printr-un mare concert în cinstea sa şi a artei sale, cât şi pentru a-i mulţumi pentru miile de copii pe care i-a ajutat. Cu siguranţă, pentru copiii din marea Britanie, George Michael a însemnat enorm.'

În 1997, Michael a pierdut-o pe mama sa, care era asistentă, din cauza cancerului, descriind-o drept „o femeie extrem de miloasă”: 'Simţea cum simt şi eu, că trăim într-o lume care îşi pierde milostenia'.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici