Hal Douglas, vocea spoturilor de promovare a multor filme de la Hollywood, a murit la 89 de ani

Hal Douglas, care a asigurat, timp de mai multe decenii, vocea spoturilor de prezentare a numeroase filme hollywoodiene, printre care "Philadelphia", "Forrest Gump" şi "Arma mortală", a încetat din viaţă pe 7 martie, la vârsta de 89 de ani, din cauza unui cancer la pancreas, informează Reuters.

153 afișări
Imaginea articolului Hal Douglas, vocea spoturilor de promovare a multor filme de la Hollywood, a murit la 89 de ani

Hal Douglas, vocea spoturilor de promovare a multor filme de la Hollywood, a murit la 89 de ani (Imagine: Shutterstock)

"Hal a fost cunoscut nu doar pentru vocea sa incomparabilă, care a fost auzită în mii de spoturi pentru filme, în reclame de radio şi televiziune, documentare şi în numeroase emisiuni de radio, ci şi pentru căldura, modestia, umorul şi generozitatea sa", a afirmat Sarah Douglas, fiica lui Hal Douglas.

Regizorul Casimir Nozkowski a realizat în 2013 un scurtmetraj despre Hal Douglas, intitulat "A Great Voice", în care a descris, printre altele, tehnicile de voice-over ale acestuia.

De asemenea, acesta a apărut în faţa camerelor de luat vederi într-un spot de promovare a documentarului "Comedian", realizat de actorul Jerry Seinfeld, în 2002.

Născut în Connecticut, Hal Douglas a fost pilot de aviaţie, a scris proză de ficţiune şi a studiat actoria înainte de a fi crainic pentru posturile de radio, de a asigura vocea de fundal pentru emisiuni de televiziune şi de a realiza spoturi pentru filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici