Imagini amuzante cu efectele psihotrope unei plante asupra pisicilor - VIDEO, FOTO

Nu este niciun secret că felinele iubesc cătuşnica, iar imaginile publicate pe reţelele de socializare de stăpânii acestora o dovedesc din plin.

1800 afișări
Imaginea articolului Imagini amuzante cu efectele psihotrope unei plante asupra pisicilor - VIDEO, FOTO

Imagini amuzante cu efectele psihotrope unei plante asupra pisicilor (Imagine: HEPTA)

Planta, denumită popular menta mâţei sau smeită, exercită o atracţie incontrolabilă asupra pisicilor care tind, de multe ori, să producă dezordine, potrivit Daily Mail.

În timp ce unele feline se bucură de efectele plantei părând incapabile să se mişte, altele devin hiperactive.

Multe dintre imaginile publicate pe Instagram sau Facebook arată unele pisici întinse pe spate, cu limba scoasă.

American Chemical Society a explicat că efectul plantei durează între 10 minute şi o oră, afectând aproximativ 70% dintre pisici.

Cătuşnica este o rudă a mentei, fiind adesea denumită şi menta mâţei.

Proprietăţile psihotrope vin de la o substanţă volatilă numită nepetalactona, care se aderă la receptorii olfactivi ai pisicii.

Substanţa declanşează un răspuns neural, similar cu cel produs de feromoni. Totuşi, oamenii de ştiinţă nu pot explica în totalitate de ce nepetalactona face pisicile să reacţioneze astfel.

Se cunoaşte că sensibilitatea pisicii la cătunişcă este ereditară, iar unele cercetări au demonstrat reacţii similare la tigrii şi leoparzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici