Inedit: Portret al lui Putin, realizat din fotografii ale Mona Lisei. Cu cât a fost vândută opera de artă

Un portret al premierul rus Vladimir Putin, realizat de un artist american cu ajutorul unor fotografii miniaturale ale Giocondei, a fost cumpărat cu 200.000 de dolari de un om de afaceri rus, la o licitaţie organizată la Moscova, a anunţat vineri agenţia de presă Interfax.

300 afișări
Imaginea articolului Inedit: Portret al lui Putin, realizat din fotografii ale Mona Lisei. Cu cât a fost vândută opera de artă

Inedit: Portret al lui Putin, realizat din fotografii ale Mona Lisei. Cu cât a fost vândută opera de artă

Galeria de artă contemporană ucraineană Mironova, care expune operele artistului David Datuna în Europa, a fixat iniţial pentru această operă un preţ de 100.000 de dolari. În cele din urmă, galeria a scos portretul la licitaţie, ţinând cont de interesul deosebit de care se bucura acesta în rândul colecţionarilor, a declarat o angajată a galeriei, Vera Chernych.

Scos la vânzare în cadrul târgului internaţional "Art-Moscova", care a avut loc în perioada 21 - 25 septembrie, portretul "Putin-Mona Lisa" a fost adjudecat cu 200.000 de euro, de "un om de afaceri rus cunoscut, care apreciază enorm această operă", a adăugat ea, fără a dezvălui identitatea cumpărătorului.

Portretul este alcătuit din fotografii miniaturale în alb/negru ale Giocondei - celebrul tablou pictat de Leonardo da Vinci între 1503 şi 1506 - acoperite cu o multitudine de bucăţi de sticlă.

Făcând un pas în spate, vizitatorii pot să observe chipul lui Vladimir Putin, al cărui zâmbet reprezintă "aceeaşi enigmă pentru omenire" ca şi cel al Giocondei, se afirmă pe site-ul Mironova Gallery (http://mironova-gallery.com/news/166-art-moskva.html), care nu menţionează însă vânzarea la licitaţie a tabloului.

Portretul lui Vladimir Putin, afişând un zâmbet uşor, face parte dintr-o serie de patru tablouri, intitulată "Putin couture", ce include un vultur bicefal - simbolul Rusiei -, drapelul rus şi cel american.

David Datuna, în vârstă de 37 de ani, este un artist de origine georgiană care locuieşte în Statele Unite ale Americii din anul 1999. Potrivit site-ului său, artistul realizează picturi şi sculpturi şi călătoreşte adeseori în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici