Înscrieri de proiecte pentru Street Delivery 2018, până pe 1 iunie

Organizatorii Street Delivery aşteaptă propuneri de proiecte, până pe 1 iunie, pentru ediţia din acest an a manifestării, care se desfăşoară pe strada Pictor Arthur Verona din Bucureşti, între 15 şi 17 iunie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

310 afișări
Imaginea articolului Înscrieri de proiecte pentru Street Delivery 2018, până pe 1 iunie

Înscrieri de proiecte pentru Street Delivery 2018, până pe 1 iunie

Ediţia din acest an a manifestării Street Delivery va fi dedicată chestionării capacităţilor tehnologiei de a ne face mai deştepţi, mai înţelepţi, mai buni. Aşa se face că tema ediţiei din 2018 include în titlu un semn al întrebării: "Smart Cities?".

"Deprinderile obsesive, automate pe care le punem zilnic în practică ne deteriorează mediul şi bunăstarea în asemenea hal încât ne trezim că petrecem ani de zile într-un trafic infernal dând vina pe ceilalţi, dar nu ne-am da jos din maşină să mergem pe jos sau cu bicicleta. E prea complicat. Respirăm cel mai poluat aer din Europa, dar turnăm şi mai mult beton peste puţinul spaţiu verde pe care îl mai avem. Suntem conştienţi că automobilul a cucerit fiecare metru de promenadă, dar continuăm să lărgim bulevarde în loc să oferim mai mult loc oamenilor", explică organizatorii.

Printre întrebările pe care evenimentul anunţă că le va adresa participanţilor se numără chestiuni ca "Un oraş dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o convieţuire mai plăcută?", "Un buzz-word de marketing sau o direcţie inevitabilă a marilor aglomerări urbane?" şi, inevitabil, "Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează şi mai mult, distrugând comunitatea?".

Până pe 1 iunie, doritorii sunt invitaţi să se înscrie cu ideile care vor mobila în acest an strada. "Un singur lucru vă rugăm să ţineţi minte: Street Delivery nu e un târg, nu e un loc de desfacere a mărfii - şi nici nu vrem să devină", anunţă organizatorii manifestării, care precizează că nu se vor rezuma la Bucureşti, aşteptând răspunsuri, idei şi proiecte din toată România.

Iniţiat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor în 2006, evenimentul-manifest pentru arte, urbanism şi arhitectură are coordonatori în zece oraşe din ţară.

A 13-a ediţie bucureşteană a Street Delivery are loc pe strada Pictor Arthur Verona, între 15 şi 17 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici