Interpretul personajului Dr. No din primul film "James Bond" a murit

Actorul Joseph Wiseman, interpretul maleficului Dr. Julius No din filmul cu acelaşi titlu, primul din franciza "James Bond", a decedat la vârsta de 91 de ani, potrivit presei americane, citată de bbc.co.uk.

61 afișări
Imaginea articolului Interpretul personajului Dr. No din primul film "James Bond" a murit

Actorul Joseph Wiseman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joseph Wisemen, a cărui stare de sănătate devenise tot mai precară în ultimii ani, a murit în reşedinţa lui din Manhattan (New York), luni, potrivit fiicei sale, Martha.

Actorul, născut în Canada, a interpretat o serie de roluri de teatru şi film înainte de a-i da replica lui Sean Connery, în 1962, în primul film din seria "James Bond".

A jucat ultimul său rol pe Broadway, în 2001, în piesa "Judgement At Nuremberg".

Fiica sa Martha a declarat pentru Los Angeles Times că tatăl ei îşi amintea de Dr. No cu mare dispreţ, deoarece se temea că oamenii îşi vor aminti de el pentru acest rol şi nu pentru cele din teatru, pe care le prefera.

Joseph Wiseman s-a născut pe 15 mai 1918, în Montreal, şi s-a mutat în Statele Unite câţiva ani mai târziu. El a debutat pe Broadway în 1938, cu un mic rol în drama biografică "Abel Lincoln In Illinois".

A apărut într-o serie de spectacole de teatru, de la "Antoniu şi Cleopatra" la "Regele Lear", după care a acceptat şi roluri în filme, jucând alături de Marlon Brando, în "Viva Zapata!" (1952), şi de Bart Lancaster, în "Neînduplecaţii / The Unforgiven" (1960).

Ultimul rol de televiziune este cel dintr-un episod din serialul "Law And Order", în 1996.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici