Iohannis, mesaj pentru soţia sa, de 1 Martie: Cel mai frumos cadou, un buchet de ghiocei

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, duminică, o fotografie pe pagina de Facebook, în care apare alături de soţia sa, Carmen, căreia îi oferă un bucheţel de ghiocei, arătând că sunt împreună de 25 de ani şi că cel mai frumos cadou rămâne, pentru el, ghioceii, ca pe vremea primului lor 1 Martie.

1699 afișări
Imaginea articolului Iohannis, mesaj pentru soţia sa, de 1 Martie: Cel mai frumos cadou, un buchet de ghiocei

Klaus si Carmen Iohannis (Imagine: Facebook)

”Suntem împreună de peste 25 de ani şi cel mai frumos mărţişor rămâne, pentru mine, tot un buchet de ghiocei, ca pe vremea primului nostru 1 Martie”, a scris preşedintele Klaus Iohannis ca mesaj care însoţeşte fotografia în care apare alături de soţia sa, Carmen.

Postarea de pe pagina de socializare a preşedintelui Iohannis primise, la o oră de la publicare, 54.000 de like-uri şi peste o mie de comentarii, pe Facebook.

Klaus Iohannis scrie în cartea autobiografică ”Pas cu pas” că cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Carmen, în timpul facultăţii şi că s-au căsătorit şapte ani mai târziu.

”Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant. Este foarte uşor ca doi oameni tineri să se placă şi să se îndrăgostească, şi asta mi s-a întâmplat şi mie cu soţia mea. Am fost un cuplu de îndrăgostiţi mulţi ani. A durat mult până când ne-am căsătorit (…) Am trecut de pragul de 25 de ani de când suntem căsătoriţi şi acum cred că pot să spun că arta nu este de a te îndrăgosti, ci de a menţine dragostea vie pentru mult timp”, povesteşte şeful statului în cartea autobiografică.

Carmen Iohannis are 54 de ani şi este profesoară de limba engleză, materie pe care o predă din 1990 la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Aceasta l-a însoţit pe şeful statului, de la preluarea mandatului, în două vizite oficiale, până în acest moment, în Franţa şi Germania, unde a participat la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu reprezentanţii diasporei din ţările respective.

Carmen Iohannis a declarat, săptămâna aceasta, la Berlin, că deocamdată nu şi-a început activitatea de Primă Doamnă, dar că i-ar plăcea să se implice în educaţie şi în susţinerea tinerelor talente.

Întrebată, la întâlnirea preşedintelui cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Germania, de la Ambasada României din Berlin, dacă s-a mai obişnuit cu rolul de Primă Doamnă, Carmen Iohannis a declarat că se străduieşte şi că i se pare "interesant, dar foarte greu", dar că, în schimb, îi fac foarte mare plăcere întâlnirile cu oamenii, care-i dau "emoţii pozitive şi foarte plăcute".

În ceea ce priveşte rolul său, Carmen Iohannis a spus că deocamdată n-a început "exact cu activitatea". "Promit că o să încerc să fac ceva şi pentru cei de acasă şi pentru cei de afară, cât îmi stă în putinţă", a spus soţia preşedintelui.

Întrebată dacă are în vedere anumite proiecte, Carmen Iohannis a declarat: "Mi-ar plăcea să mă implic în educaţie şi susţinerea tinerelor talente, de ce nu?".

Ea a spus, râzând, că nu ştie dacă ”va fi o altfel de Primă Doamnă”, la întrebarea jurnaliştilor din delegaţia de presă. Totodată, soţia preşedintelui a recunoscut că îi este greu să facă naveta.

"Mi-e greu, dar deocamdată nu am unde să mă mut. Mai aşteptăm", a afirmat ea, adăugând că doreşte să predea în continuare, "măcar cu jumătate de normă". Întrebată dacă se va transfera la Bucureşti, Carmen Iohannis a spus: "Când o să avem un loc al nostru o să ne gândim, dar deocamdată nu avem unde sta". "Trebuie să mai aşteptăm un pic", a răspuns ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici