Ion Ţiriac, despre noul său automobil Porsche: Este o maşină superbă, cu performanţe senzaţionale - GALERIE FOTO

Ion Ţiriac a primit, joi, cheile automobilului Porsche 918 Spyder, cea mai scumpă din portofoliul constructorului german, despre care a spus că este o maşină superbă, cu "performanţe senzaţionale".

6332 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac, despre noul său automobil Porsche: Este o maşină superbă, cu performanţe senzaţionale - GALERIE FOTO

Ion Ţiriac, despre noul său automobil Porsche: Este o maşină superbă, cu performanţe senzaţionale (Imagine: Mediafax Foto)

Ion Ţiriac a prezentat, joi, noua maşină care a intrat în galeria Ţiriac Collection, automobilul Porsche 918 Spyder, comandat anul trecut şi fabricat special pentru omul de afaceri, modelul fiind cea mai scumpă maşină din portofoliul constructorului german.

Vehiculul hibrid a fost produs într-o serie limitată de 918 exemplare - toate sold out - şi are numărul 378.

La evenimentul de prezentare a maşinii, Ţiriac a spus că tot ceea ce este ediţie limitată se vinde cel mai bine. "Este ultimul trend, al ultimilor cinci ani", a spus omul de afaceri. "Vestea bună este că se vând (maşinile în ediţie limitată, n.r.) cu preţul dublu, deja astăzi, după un an, an şi ceva de când s-a terminat vânzarea la 918", a precizat fostul jucător de tenis.

"Vestea proastă" este că o astfel de maşină costă foarte mulţi bani, însă "numai atât cât este clientul dispus să plătească", a mai spus omul de afaceri.

GALERIE FOTO

Ion Ţiriac a precizat că preţul acestei maşini se situează în jurul valorii de 850.000 - 860.000 de euro. Ultima maşină de acest fel s-a vândut cu 1.600.000 de euro, acum patru luni, a precizat Ţiriac.

De asemenea, acesta a menţionat că nu are de gând, în viitorul apropiat, să vândă maşina, ci o va păstra în colecţia sa, care, în prezent, însumează 360 de vehicule.

"Este o maşină superbă, are nişte performanţe senzaţionale, începând cu viteză sub trei secunde până la 100 de kilometri, cu securitate, cu tot ce este în jurul ei", a spus Ţiriac despre noua maşină achiziţionată.

Întrebat de ce a ales acest model, Ion Ţiriac a spus că, de fapt, el a fost cel ales.

"Nu cred că am ales-o eu, ei (reprezentanţii Porsche, n.r.) m-au ales pe mine", a spus Ţiriac. "Lipsea oarecum din colecţie. Eu am început târziu (să colecţioneze maşini, n.r.), dar am recuperat în timp toată treaba asta. Sunt 360 de maşini, eu atâtea ştiu că am plătit. Dacă au mai dispărut pe traseu, pe undeva... Trebuie să fac o socoteală şi vom vedea", a mai spus omul de afaceri.

Acesta a precizat că, în urmă cu 30 - 40 de ani, nu a avut nici timp şi nici mijloacele economice pentru a face asemenea achiziţii costisitoare. "Dacă cumpăram acum 30 - 40 de ani, astăzi eram mare miliardar", a spus fostul jucător de tenis, adăugând că nu a "cumpărat aceste maşini pentru a investi economic într-un viitor". "Sunt mult mai simplu în cap şi le cumpăr pentru că îmi plac", a spus Ţiriac.

Despre noul său automobil Porsche, Ţiriac a afirmat că nu a apucat încă să îl conducă şi îi va fi greu să facă acest lucru, deoarece ar avea nevoie de un permis pentru a "încerca" maşina în "mod decent, nu sălbatic".

Michael Drolshagen, vicepreşedinte After Sales Porsche AG şi fost director al liniei de producţie pentru modelul 918 Spyder, a fost cel care i-a înmânat lui Ion Ţiriac cheile maşinii.

"Cheia este inclusă în preţul maşinii?", l-a întrebat, glumind, Ion Ţiriac. "Generozitatea este o calitate a germanilor", a completat Ţiriac, odată ce a avut confirmarea.

Ţiriac a mai anunţat că, fiind circa 30.000 de elevi interesaţi să viziteze colecţia sa de maşini şi pentru că este "fascinat" de copii, va achiziţiona şi un autobuz. Acesta îi va aduce pe elevi, în grup organizat - aşa cum cere legea-, la galeria sa auto.

"Un autobuz de 40-50 de locuri care să ia copiii din faţa şcolii să îi aducă aici, să stea două ore cu ei, să îi ducă înapoi", a spus Ţiriac, precizând că autobuzul ar putea fi folosit şi în sprijinul fundaţiei olimpice.

Totodată, Ţiriac a menţionat că va cumpăra în continuare maşini, pentru că aceasta "este o boală greu de vindecat". Deocamdată nu are nimic pe listă, trebuie să "se uite în jur".

Galeria Ţiriac Collection include, începând cu această lună, un model Porsche 918 Spyder, o maşină super-sportivă produsă într-o serie limitată de numai 918 unităţi. Hibridul de performanţă cu tehnologie plug-in poartă numărul 378 şi a fost special dezvoltat pentru Ion Ţiriac.

Succesoare a altor modele sport ultraexclusive din istoria Porsche, precum 904 Carrera GTS, 959, 911 GTI şi Carrera GT, 918 Spyder se alătură autovehiculelor Porsche deja existente în galeria Ţiriac Collection: Porsche Diesel Super S308 Tractor (1958), Porsche 356A (1957), Porsche 256B (1961) şi Porsche 911 Carrera 3.2 (1989).

Porsche 918 Spyder este una dintre cele mai rapide maşini de stradă din lume, la ora actuală, echipată cu tehnologie întâlnită doar pe circuite de curse şi având şasiul şi caroseria construite în totalitate din fibră de carbon.

Unitatea este dotată cu trei motoare, un V8 de 4,593 cmc de înaltă performanţă, care dezvoltă 608 CP, alături de două motoare electrice de ultimă generaţie cu o putere totală adiţională de peste 279 CP, cumulând peste 887 CP. Datorită motorizării de tip hibrid, maşina este capabilă să se strecoare prin oraş fără a elibera emisii poluante şi fără a produce zgomot. Bolidul cu tracţiune integrală accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,6 secunde, are un consum de numai 3,1 l/100 km şi atinge viteza maximă de 345 km/ h, la o greutate de 1685 kg.

Preţul de pornire al automobilului este de 847.000 de dolari (aproximativ 750.000 de euro).

Porsche 918 Spyder şi alte 150 de modele emblematice aparţinând celor mai importanţi producători auto din lume pot fi admirate la galeria Ţiriac Collection, de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 20.00. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul tiriaccollection.ro şi pe pagina de Facebook a galeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici