Irinel Columbeanu se declară şocat: Instanţa mi-a ignorat probele

Omul de afaceri Irinel Columbeanu se declară şocat de decizia prin care Monica Columbeanu a câştigat custodia fiicei lor, susţine că instanţa a înlăturat "fără nici o motivare" probele depuse de el şi precizează că raportul profesorului Tudorel Butoi conchide că fetiţa are sindromul copilului bătut.

141 afișări
Imaginea articolului Irinel Columbeanu se declară şocat: Instanţa mi-a ignorat probele

Irinel Columbeanu se declară şocat: Instanţa mi-a ignorat probele (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"Sunt şocat de conţinutul Deciziei Tribunalului prin care Monica Columbeanu a câştigat custodia copilului, decizie în care instanţa şi-a permis să analizeze recursul «numai în raport de probele pe care le-a considerat legale, verosimile si pertinente» (pag 12, alin. penultim din Decizie) înlăturând, fără nicio motivare, deşi legea îi impunea acest lucru, probatoriile mele, despre care a spus doar «tribunalul a înlăturat acele înscrisuri şi înregistrări audio video precum şi declaraţii extrajudiciare făcute de diferite persoane în presă şi de care domnul Irinel Columbeanu, tatăl minorei a înţeles să se folosească în faza procesuală a recursului, întrucât prin forma şi conţinutul lor nu constituie un mijloc serios de dovadă şi nu întrunesc exigenţele impuse de art. 305 din Codul de Procedură civilă - (pg 14, alin. 3 din Decizie)»", afirmă Columbeanu într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

El acuză Tribunalul că "a ignorat cu bună ştiinţă înregistrările audio-video transpuse în scripturi, în care bunica maternă, într-o naraţiune de un dramatism sfâşietor, a povestit despre felul in care a fost «lovită» şi «maltratată» Irina de către mama sa, instanţa calificând cu rea-credinţă aceste adevăruri ca pe o invenţie" proprie.

Potrivit lui Irinel Columbeanu, raportul de expertiză - "opinie de specialitate în materia psihologiei judiciare detecţia comportamentelor simulate şi psihologie clinică" - din 14.03.2011 al prof. univ. dr. Tudorel Butoi, conchide, analizând materialele probatorii ce i-au fost puse la dispoziţie, aceleaşi pe care omul de afaceri le-a dat şi instanţei de recurs, că fiica acestuia, Irina, prezinta "sindromul «COPILULUI BĂTUT», specific relelor tratamente aplicate minorului".

"Calific această Decizie ca un rechizitoriu la adresa mea, în care instanţa a sancţionat copilul pentru propria-mi conduită procesuală, considerând că am urmărit ca scop declarat «de a denigra pe mama fiicei mele precum şi alte rude pe linie maternă»… dar (probe) fără valoare probatorie în opinia Tribunalului, fapt pentru care au fost şi înlăturate…. De altfel, aceste «rude» care au dat astăzi, 8 aprilie 2011, declaraţii în faţa organului de cercetare penală, încearcă să dirijeze şi martorii, cărora le impun declaraţiile «Să nu spui că Irina a fost bătuta de mine sau de Monica vreodată. Nici vorba de aşa ceva». «Copilul nu trebuie spus că a fost bătut vreo secundă, vreo palmă dată de Monica…», cam astea sunt indicaţiile!", afirmă Irinel Columbeanu în comunicat.

El informează opinia publică în legătură cu intenţa sa de a "lupta până la capăt" şi se declară hotărât să scoată la lumină a"ADEVĂRUL - că Irina a fost bătută şi maltratată de mama sa, lucru care nu trebuie să i se întâmple niciunui copil".

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, ca Irina să fie încredinţată temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admiţând astfel recursul acesteia faţă de decizia Judecătoriei Buftea, care dăduse fetiţa în grija tatălui, Irinel Columbeanu, până la soluţia finală privind divorţul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici