Iris pregăteşte un album şi un mare concert pentru aniversarea a 35 de ani de carieră

Trupa Iris lansează vara viitoare un nou album prin care va sărbători împlinirea a 35 de ani de carieră, aniversarea urmând să fie marcată printr-un mare concert, care va avea loc în luna iunie, la o dată care nu a fost încă stabilită, au anunţat, miercuri, cei cinci membri ai formaţiei.

343 afișări
Imaginea articolului Iris pregăteşte un album şi un mare concert pentru aniversarea a 35 de ani de carieră

Iris pregăteşte un album şi un mare concert pentru aniversarea a 35 de ani de carieră (Imagine: Alin Matei/Mediafax foto)

Noutatea viitorului album Iris este aceea că va conţine, pe lângă şapte noi piese, în prezent în lucru, alte şapte piese mai vechi din repertoriul trupei, alese de fani prin vot.

"Începând de astăzi îi aşteptăm pe toţi fanii Iris pe site-ul www.trupairis.ro, unde pot vota care dintre piesele noastre vechi să fie reînregistrate şi să apară pe noul album. Decizia în privinţa acestor piese este exclusiv a fanilor, în urma rezultatelor votului", a anunţat, într-o conferinţă de presă, solistul trupei, Cristi Minculescu.

Aniversarea Iris 35 de ani va fi marcată printr-un mare concert la Bucureşti, programat pentru luna iunie a anului viitor.

"Nu am stabilit încă unde şi când exact va avea loc acest concert. Vă putem spune însă că va fi ceva cu totul special, un show multimedia pe o scenă cu o deschidere de 70 de metri", a spus toboşarul Nelu Dumitrescu.

Membrii trupei Iris au anunţat că pe viitorul album va exista şi o colaborare cu un artist, "însă român", numele acestuia nefiind deocamdată dezvăluit.

"Cele şapte piese noi sunt în lucru şi suntem mulţumiţi de ceea ce am compus până acum. Piesele sună şi sperăm că fanii le vor aprecia şi ei atunci când le vor auzi", a mai spus Nelu Dumitrescu, precizând că trupa va continua în aceeaşi linie de sound "cât mai modern, cât mai actual, în ton cu ceea ce se întâmplă pe-afară".

Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de miercuri i-au cerut lui Cristi Minculescu detalii în legătură cu zvonurile privind starea lui de sănătate şi eventuala intenţie de a părăsi trupa. Vizibil iritat de acest subiect, vocalistul i-a certat pe jurnaliştii care au răspândit un asemenea zvon, infirmându-l categoric.

"Întrebaţi-vă sursele! Mai mult nu am ce comenta", a spus Minculescu, adăugând: "Timpul va demonstra că toate acele informaţii au fost poveşti".

Viitorul album Iris marchează şi începutul unui nou drum pentru trupă, care a semnat un contract cu o nouă casă de discuri, Cat Music. Contractul vizează doar realizarea acestui album, însă cele două părţi s-au declarat mulţumite de cum decurge, până în prezent, colaborarea şi au susţinut că nu văd vreun motiv pentru ca ea să nu fie prelungită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici