Iron Maiden foloseşte pirateria online pentru a-şi creşte vânzările de bilete la concertele sale

Trupa rock Iron Maiden se foloseşte de pirateria online pentru a-şi creşte vânzările de bilete la concertele sale.

140 afișări
Imaginea articolului Iron Maiden foloseşte pirateria online pentru a-şi creşte vânzările de bilete la concertele sale

Iron Maiden foloseşte pirateria online pentru a-şi creşte vânzările de bilete la concertele sale (Imagine: Diana Zaharia / Mediafax Foto)

În timp ce mulţi artişti luptă cu toate forţele contra pirateriei online, trupa britanică se foloseşte de această practică pentru a-şi creşte vânzările de bilete, informează billboard.com.

Astfel, Iron Maiden s-a asociat cu compania Musicmetric, specializată în analizele online, pentru a determina regiunile geografice în care piesele trupei înregistrează cele mai înalte niveluri de piraterie. După identificarea acelor zone geografice, trupa britanică îşi programează concerte în acele teritorii.

Potrivit The Guardian, deşi compania Musicmetric este specializată în multiple aspecte ale business-ului analitic, unul dintre serviciile sale monitorizează traficul de pe reţeaua BitTorrent.

În urma acestui parteneriat, Iron Maiden a aflat că, pe lângă pieţele sale majore - Marea Britanie şi Statele Unite -, un trafic ridicat de piraterie online cu piesele trupei se înregistrează în America de Sud. Totodată, mare parte dintre fanii de pe Twitter ai formaţiei britanice provin de pe acelaşi continent.

"Datele BitTorrent despre Iron Maiden sugerează că în Brazilia există un număr uriaş de fani - şi, ţinând cont de faptul că Brazilia este una dintre cele mai mari naţiuni din lume pasionate de partajarea de fişiere online, acest aspect reprezintă un indicator puternic al popularităţii trupei", a spus Gregors Mead, CEO şi cofondator al companiei Musicmetric.

Din acest motiv, Iron Maiden şi-a concentrat concertele din turneele sale mondiale pe acest continent, în ultimii ani, reuşind să îşi crească considerabil biletele vândute la concerte, dar şi popularitatea pe reţelele de socializare.

Întrucât vânzările de albume continuă să scadă pe plan mondial, Musicmetric ar putea deveni în curând un partener formidabil de eficient pentru numeroase trupe, pentru că poate să determine "punctele slabe" şi "punctele puternice" - în privinţa simpatiei de care se bucură o trupă - de pe Glob, stimulând astfel vânzările de bilete la concertele susţinute de acele formaţii.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei 15 albume, vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers şi Nicko McBrain.

Iron Maiden a concertat în România, la Bucureşti, în 2008, la Cluj-Napoca, în 2010, şi din nou la Bucureşti, în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici