Jacheta purtată de Buzz Aldrin la bordul Apollo 11, vândută la licitaţie pentru aproape 2,8 milioane de dolari

Jacheta purtată de Buzz Aldrin în timpul misiunii istorice pe suprafaţa Lunii, în 1969, a fost vândută la licitaţie pentru aproape 2,8 milioane de dolari.

186 afișări
Imaginea articolului Jacheta purtată de Buzz Aldrin la bordul Apollo 11, vândută la licitaţie pentru aproape 2,8 milioane de dolari

Sursa foto: AP

Suma de 2.772.500 de dolari plătită pentru "Apollo 11 Inflight Inflight Coverall Jacket" este cea mai mare pentru un obiect american care a zburat în spaţiu şi care a fost vândut la licitaţie, potrivit casei Sotheby's, care s-a ocupat de vânzare, relatează AP.

"Îmbrăcămintea excepţional de rară a fost urmărită de mai mulţi ofertanţi timp de aproape zece minute înainte de a fi vândută unui ofertant la telefon", a precizat Sotheby's într-un comunicat.

Jacheta prezintă ecusonul cu numele lui Aldrin pe pieptul stâng, deasupra emblemei misiunii Apollo 11, şi steagul american pe umărul stâng. Este confecţionată dintr-un material rezistent la foc, cunoscut sub numele de pânză Beta, care a fost încorporat în costumele spaţiale ca răspuns la incendiul care a ucis trei astronauţi la bordul Apollo 1 în 1967.

Aldrin şi Neil Armstrong au devenit primii astronauţi care au păşit pe Lună la 20 iulie 1969.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici