Jay Leno va primi titlul de bărbatul anului din partea Universităţii Harvard

Realizatorul şi prezentatorul de televiziune american Jay Leno va primi în luna februarie premiul Hasty Pudding pentru bărbatul anului, din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, în cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiază un obicei datând din secolul al XVIII-lea.

56 afișări
Imaginea articolului Jay Leno va primi titlul de bărbatul anului din partea Universităţii Harvard

Jay Leno va primi titlul de bărbatul anului din partea Universităţii Harvard (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jay Leno, în vârstă de 60 de ani, se alătură astfel actriţei Julianne Moore, desemnată în urmă cu câteva zile femeia anului de această celebră trupă de teatru din Statele Unite.

Realizatorul şi prezentatorul emisiunii "The Tonight Show", difuzată de postul NBC, a fost descris drept "o legendă a televiziunii şi un artist dedicat".

Jay Leno va primi acest titlu în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 4 februarie, în Cambridge, din statul Massachusetts.

Leno a fost înlocuit în calitate de prezentator al emisiunii "The Tonight Show" de Conan O'Brian în iunie 2009, însă a revenit în acest show TV în martie 2010, după câteva luni de dispute pe teme contractuale între O'Brian şi conducerea postului NBC.

Născut în oraşul New Rochelle din statul New York, Jay Leno şi-a petrecut copilăria în Andover din statul Massachusetts şi a început să fie interesat de spectacolele de stand up comedy în timp ce era student la Emerson College din Boston. Leno a devenit prezentatorul principal al emisiunii "The Tonight Show" în 1992.

Clubul Hasty Pudding de la Harvard, fondat în 1795, reprezintă cea mai veche trupă de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii şi oferă acest premiu în fiecare an.

Jay Leno va primi o "oală de budincă", după care va conduce tradiţionala paradă prin Harvard Square. Starul va trebui să pretindă că susţine un test de aptitudini, prin care sunt evaluate cunoştinţele studenţilor, înainte de a primi titlul de bărbatul anului.

Onoarea este rezervată artiştilor care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea industriei de divertisment.

Câştigătorii primesc o oală de budincă aurită, o tradiţie care datează din 1795, când 21 de studenţi de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului lor club să aducă "o oală de budincă de cereale" la întâlnirile lor.

Deşi este un premiu prestigios, Jay Leno ar putea fi ruşinat de ceea ce va trebui să facă pentru a-l primi. Câştigătoarea din 2008, Renee Zellweger, a trebuit să poarte un costum care o făcea să arate mult mai corpolentă decât este în realitate, iar actorul James Franco a trebuit să mulgă o vacă "gay", o aluzie la rolul său din filmul "Milk - Preţul curajului".

Printre câştigătorii din anii anteriori ai acestui premiu se numără actriţele Meryl Streep, Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan, Halle Berry, Catherine Zeta Jones, Charlize Theron, Scarlett Johansson şi actorii Christophher Walken, Richard Gere, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert De Niro, Harrison Ford, Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Bruce Willis şi Ben Stiller.

Laureaţii din 2010 au fost actriţa Anne Hathaway şi cântăreţul Justin Timberlake.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici