OSCAR 2012: Jean Dujardin a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal

Actorul francez Jean Dujardin a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din filmul "The Artist", duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce are loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

1301 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2012: Jean Dujardin a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal

Jean Dujardin a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mulţumesc. Oui! Iubesc ţara voastră", a spus Dujardin entuziasmat.

Dujardin joacă, în acest film mut, rolul unui actor din epoca acestui gen de cinema, pe nume George Valentin, îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor.

Pentru rolul din "The Artist", Jean Dujardin a mai câştigat premiul pentru interpretare masculină la Festivalul de la Cannes, anul trecut, precum şi premiul BAFTA, al Sindicatului actorilor americani, şi un Glob de Aur, la începutul acestui an.

La aceeaşi categorie a Oscarurilor au mai fost nominalizaţi actorii George Clooney ("The Descendants"), Brad Pitt ("Moneyball"), Demián Bichir ("A Better Life") şi Gary Oldman ("Tinker Taylor Soldier Spy").

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică seară, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Colin Firth pentru rolul din "Discursul regelui/ The King's Speech".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici